‘Witte stranden en groene jungles’

MINKE WINK

Vanaf Sankhlaburi ben ik doorgereisd naar metropool Bangkok in een 8 uur durende busrit. De volgende dag kon ik eindelijk mijn lieve vriendje van het vliegveld plukken. We hebben Bangkok even gelaten voor wat het was en zijn meteen doorgereisd naar Petchaburi.

Petchaburi

Hier hebben we de volgende dag een scooter gehuurd en zijn we naar de dichtstbijzijnde tempels en grotten gecrosst. Wederom veel aapjes gezien rondom de tempels en grotten!

Hua Hin

Vanuit Petchaburi vertrokken we naar Hua Hin. Het was erg toeristisch, maar wel relaxt! We hebben lekker gelegen op het strand, de voetbalwedstrijd gekeken en verse vis gegeten.

Koh Tao

We zijn verder gegaan naar het Zuiden naar het plaatsje Chumpon waar we de nachtboot naar ons eerste eilandje, Koh Tao, hebben gepakt. Alleen de nachtboot was al een hele ervaring. We hadden een beetje luxe ferry verwacht maar kregen een rommelige vissersboot met matjes op de grond. Maar toch heerlijk geslapen!

‘s Ochtends vroeg kwamen we aan op Koh Tao. Hier zijn we 2 dagen gebleven in een kleine bungalow aan een prachtig strandje en hebben we onder andere een quadbike gehuurd en gedoken. Het quadbiken was een beetje een drama want de wegen waren echt heel erg slecht. Het duiken was echt super! We hadden een relaxte instructeur en hebben een mooi stukje onderwater wereld gezien.

Koh Phangan

Vanuit Koh Tao hebben we de boot naar Koh Phangan gepakt. Voor de volgende dag hadden we een tour vanaf Koh Phangan naar het Ang Thong Marine Park geboekt. Dit gebied bestaat uit meer dan 40 kleine eilandjes die in de meest vreemde vormen boven het water uitkomen. Echt geweldig om te zien! We hebben hier gesnorkeld, een ‘inland lagoon’ bezocht en uiteraard gechillt op de witte stranden en gezwommen in het helderblauwe water. Die avond hebben we ons terug op Kho Phangan prima vermaakt met fluoriserende oranje verf en buckets drank. Tot het moment dat Spanje de finale won en we chagrijnig naar bed zijn gegaan.

De volgende dag hadden we een behoorlijke kater van de buckets en hebben we eigenlijk niks gedaan.

Khao Sok National Park

Na 3 dagen hebben Koh Phangan achter ons gelaten en zijn we verder gegaan naar de groene jungles van Khao Sok National Park. Voor de volgende dag hadden we een ‘lake tour’ gepland. Samen met een groepje andere toeristen hebben we een boottocht gemaakt over het meer in Khao Sok National Park wat echt adembenemend was! Na de lunch hebben we nog een jungle trek gemaakt. Het begon spontaan keihard te regenen wat het alleen maar mooier maakte. Helaas had ik de verkeerde schoenen aangetrokken en moest ik noodgedwongen een heel stuk op blote voeten lopen. Erg pijnlijk maar de trek was verder wel geweldig!

De volgende dag stond Kaleja, onze olifant voor anderhalf uur, klaar om met ons een trekking te maken door een stukje jungle. De rit was super! we mochten om en om op de nek van de olifant zitten en trokken door een prachtig stukje jungle, door het water en langs rubberplantages. Eenmaal terug in onze bungalow kregen we visite van een heleboel brutale apen die via ons balkonnetje naar binnen wilden. Prachtig om te zien! Die middag hebben we nog een wandeling door de jungle gemaakt in Khao Sok National Park en ‘s avonds hebben we genoten van een heerlijke massage.

Railay

De volgende dag zijn we met de bus vertrokken naar Krabi vanwaar we met een longtail boot naar Railay werden gebracht. Hier hebben we niet veel meer gedaan dan chillen op het strand en cocktails drinken onder het genot van vuurshows en live bandjes.

Koh Phi Phi

Vanuit Railay zijn we verder gereisd naar ons laatste en mooiste eilandje, Koh Phi Phi. Het is hier ontzettend toeristisch maar op de een of andere manier behoudt Koh Phi Phi toch haar charme. De stranden zijn adembenemend en het water helderblauw. Diezelfde dag hebben we nog bij een ‘viewpoint’ van het uitzicht genoten. Hier hing een foto van hoe Koh Phi Phi eruit zag vlak na de tsunami. Echt onbegrijpelijk dat zo’n klein stukje paradijs zo hard is getroffen door een natuurramp.

De volgende dag hadden we een ‘Shark Watch Snorkeling Trip’ geboekt maar vanwege het slechte weer en een irritante Britse toeriste die de hele tijd bovenop me zwom heb ik geen haai kunnen spotten. Die middag zijn we met een longtail bootje naar het eilandje Phi Phi Leh geweest naar het welbekende strandje dat gebruikt is voor de film ‘The Beach’. Het hele eiland is gewoon werkelijk adembenemend, als je de toeristen wegdenkt. Ik heb mijn ogen uitgekeken!

‘s Avonds hebben we met een ander Nederlands stel, die we in Khao Sok hadden ontmoet, buckets gedronken in verschillende barretjes. Erg gezellig!

Omdat we die avond laat ons bed in waren gekropen en iets teveel buckets achter de kiezen hadden waren we de volgende dag behoorlijk katerig. We hebben de hele dag op het strand gehangen en ‘s avonds lekker luxe bij een strandtentje gegeten.

Voor de volgende dag hadden we een boot en nachtbus naar Bangkok geboekt. Voordat we Koh Phi Phi moesten verlaten hebben we nog een stukje van het eiland verkent en stuitten we op prachtige strandjes op loopafstand! Jammer dat je daar dan op de laatste dag achter komt.

Bangkok

‘s Ochtends vroeg kwamen we aan in metropool Bangkok. We hebben even bijgeslapen in een hotel vlakbij Khao San Road, de backpackersstraat van Bangkok, voordat we aan onze tempeltour begonnen. We hebben onder andere de Grand Palace en de grote liggende Buddha (45meter) in Wat Pho bezocht. Omdat het best warm was besloten we de rest van de dag verkoeling te zoeken in een enorm winkelcentrum waar we ook nog even een filmpje hebben gepakt.

De volgende dag zijn we naar de dierentuin geweest en ‘s avonds hebben we genoten van een heerlijk lopend buffet op 300 meter hoogte met uitzicht over Bangkok in het Baiyoke Sky Hotel. Hier hebben we ook nog even op het ronddraaiende uitkijkdek gekeken en een cocktail gedronken genietend van het uitzicht over deze immens grote stad.

We zijn de volgende dag naar de weekend markt van Bangkok geweest om daarna weer verkoeling te zoeken in het winkelcentrum. ‘s Avonds, terug op Khao San Road, hebben nog genoten van een heerlijke oliemassage.

En toen was het de volgende dag alweer tijd om afscheid te nemen.

Ik ben vanuit Bangkok doorgereisd naar Ubon Ratchathani in het Oosten van Thailand. Hier heb ik een nachtje geslapen en de volgende dag de bus gepakt naar Pakse in Laos.