Winterzon in Gambia

MINKE WINK

Gambia, the smiling coast of Africa. Niets is minder waar. Wat een heerlijk, vriendelijk, warm en gastvrij land. Bij veel toeristen nog vrij onbekend maar daar lijkt verandering in te komen. Hoewel Gambia het kleinste land in Afrika is, heeft het veel te bieden.

Kilometers lange stranden, een heerlijk klimaat en prachtige natuur. Gambia is een geweldige winterzon vakantiebestemming want de zon schijnt hier echt het hele jaar door.

Kotu

Kotu en Kololi, in het westen van Gambia, aan de Atlantische Oceaan zijn dé badplaatsen in Gambia.

Het is hier absoluut niet massa toeristisch maar hier zitten wel alle hotels, restaurants en voorzieningen voor de toeristen. Kotu heeft een prachtig strand en is iets rustiger dan het nabij gelegen Kololi beach.

Bijilo Park

In het Bijilo Park, vlakbij Kololi, zijn heel veel verschillende vogels te vinden. Naast vogels vind je hier ook veel aapjes. Je kunt een wandeling door het park maken om het natuurschoon te bewonderen en om vogels en apen te spotten.

Kachikally Crocodile Pool

De Kachikally Crocodile Pool ligt in het centrum van Bakau en is een heilige poel waar krokodillen leven. Het is een heilige plek waar de Gambianen heen gaan om offers te brengen en te bidden. De krokodillen lopen hier vrij rond, of eigenlijk liggen ze vooral, en je kunt ze zelfs aaien.

Banjul

Banjul, de hoofdstad van Gambia is een van de kleinste hoofdsteden in Afrika. Het kleine en rustige stadje ligt op een schiereiland aan de Gambia rivier. De Albert Market is de grootste markt van Banjul. In de smalle straatjes met zelfgemaakte kraampjes op deze levendige en kleurrijke markt kun je echt van alles krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te koop. In het Nationaal Museum van Gambia kom je meer te weten over het traditionele leven, de geschiedenis en de kunst van dit land.

Juffureh en Kunta Kinte

Met een boottrip vanuit Banjul over de Gambia rivier kun je James eiland, of Kunta Kinte eiland, bezoeken. Op dit kleine eilandje ligt een ruïne die heel lang geleden een belangrijke doorvoerhaven was voor de slavenhandel richting Amerika.

Op het vasteland, ten noorden van de Gambia rivier, bevindt zich het plaatsje Juffureh. Dit was de geboorteplaats van Kunta Kinte, de legendarische slaaf op wiens leven het boek en de film Roots zijn gebaseerd. In dit boek en de film worden de gruwelijkheden beschreven die Kunta Kinte en alle andere slaven moesten ondergaan, zowel tijdens de barre overtocht van Afrika naar Amerika als tijdens hun slavernij zelf.

Tanji

Het kleine vissersplaatsje Tanji, aan de Atlantische Oceaan, is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het stikt hier van de kleurrijke, traditionele vissersboten en elke dag wordt hier vis binnengehaald. Het roken en drogen van de vis wordt gedaan in kleine schuurtjes op of bij het strand en de geur van vis is hier dan ook niet te missen.