Wereldwonder in Jordanië

MINKE WINK

Jordanië is een betoverend land in het hart van het Midden Oosten met een indrukwekkende geschiedenis, aparte landschappen en een gastvrije bevolking.

Ondanks onrust in omliggende buurlanden is Jordanië een geweldige reisbestemming met hoogtepunten als de oude ruïnestad Petra, de Wadi Rum woestijn, de Dode Zee en de stranden aan de Rode Zee.

Amman

De hoofdstad van Jordanië ligt in het noordwesten van het land vlakbij de Dode Zee. De stad is een mengeling van oud en nieuw. In het commerciële centrum van de stad staan veel moderne gebouwen, restaurants en winkels, maar er zijn ook veel ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse tijd te vinden.

Dode Zee

De Dode Zee is het laagste punt op aarde. Het is eigenlijk geen zee maar een heel groot meer. Door het extreem hoge zoutgehalte en het mineraalrijke water leeft er helemaal niets in deze zee en kun je er moeiteloos drijven.

Het is echt onmogelijk om te zwemmen in dit water. Het water is zo zout dat alles en iedereen hier blijft drijven. Je kunt hier gemakkelijk een krant of boek lezen terwijl je in het water dobbert. Wat een bizarre ervaring!

Petra

Deze oude koningsstad, verscholen tussen de rode rotsen is het absolute hoogtepunt van Jordanië. Omdat Petra in een kloof ligt tussen de heuvels en voor een deel is uitgehakt uit rotsen, ligt de stad volledig verborgen in het gebergte en is het alleen toegankelijk via een smalle, hoge kloof.

Wadi Rum

In het zuidwesten van Jordanië ligt Wadi Rum, één van de mooiste woestijnen ter wereld. Deze woestijn biedt schitterende uitzichten, uitzonderlijke rotsbergen en heel veel roze-rood zand.