Wereldstad New York

MINKE WINK

New York, de stad die nooit slaapt. Deze wereldstad leeft dag en nacht en dat is maar goed ook want er is geen tijd om te slapen, er is zoveel te doen en te zien in deze fascinerende stad. De leukste bezigheid in New York is slenteren door de stad en je vergapen aan al die torenhoge en historische gebouwen. Het bizarre aan New York is het gevoel dat je er al een keer bent geweest omdat alles heel herkenbaar is door de vele films en series die er opgenomen zijn. New York is een smeltkroes van nationaliteiten en het multiculturele karakter van de stad is overal terug te vinden. Deze stad heeft echt voor iedereen wel iets te bieden.

Magnolia Bakery

Het water loopt me alweer in de mond als ik erover schrijf, de wereldberoemde cupcakes van Magnolia Bakery. Een van de beste bakkerijen ter wereld waar je de lekkerste taarten en cupcakes kunt kopen, en bekend van onder andere de wereldberoemde tv-serie, Sex and the City. Als je in New York bent is Magnolia Bakery absoluut een bezoekje waard. Omdat deze bakkerij zo populair is staat er meestal wel een rij maar geloof me, het wachten wordt beloond. De meest verkochte cupcake is de red velvet cupcake. Om je vingers bij af te likken! Echt verrukkelijk.

Top of the Rock

Een absolute must-see is New York van bovenaf. Top of the Rock is het observatieplatform van Rockefeller Plaza. Op dit observatiedek kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Aan de ene kant heb je uitzicht over de enorme groene lap die Central Park heet, en aan de andere kant heb je een prima zicht op de iconische blokkentorens als het Empire State, Chrystler en de nieuwe reus, het One World Trade Center.

Vanaf hier krijg je pas echt een goed beeld van de enorme oppervlakte van deze stad met zijn vele, torenhoge wolkenkrabbers. Top of the Rock wordt minder druk bezocht dan het Empire State Building en kent dus minder lange wachtrijen en minder drukte op het observatiedek.

Brooklyn Bridge

Eén van de bekendste bruggen ter wereld. De Brooklyn Bridge kun je vanaf het water bekijken, maar het is veel leuker om er overheen te lopen. Deze indrukwekkende brug was de eerste stalen hangbrug ter wereld en bestaat uit twee levels. Op het onderste gedeelte rijden de auto’s en het bovenste deel is bestemd voor voetgangers en fietsers. Het is er altijd erg druk en je moet uitkijken voor fietsers maar het is een unieke ervaring om de brug met zijn dikke staalkabels van dichtbij te bekijken. Het is echt een must om de skyline van Manhattan vanaf deze iconische brug te bewonderen.

High Line

Dit vind ik absoluut één van de leukste en meest verassende bezienswaardigheden in New York. Het is nog niet compleet overstroomd door toeristen en je hoeft hiervoor niet in de rij te staan en te betalen. Het High Line Park, of High Line, is een park dat is aangelegd op een oude bovengrondse spoorlijn die niet meer in gebruik is.

Dit unieke stukje groen moet je zeker gezien hebben als je New York bezoekt. Je wandelt door een twee kilometer lang stadspark met uitzicht over de straten van New York. Echt heel bijzonder!

Staten Island Ferry

Het is de eenvoudigste manier om de stad vanaf het water te bekijken en je vaart vlak langs het Vrijheidsbeeld zonder uren in de rij te staan. Met de Staten Island Ferry maak je een tochtje naar, de naam van de ferry zegt het al, Staten Island. Tijdens deze tocht heb je werkelijk een schitterend uitzicht over de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

In plaats van uren in de rij staan en veel te veel dollars betalen voor een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld is dit een geweldig alternatief en helemaal gratis!