‘Verliefd op Ecuador’

SANDRA WINK

Ongelooflijk, ik ben alweer langer dan een maand hier in Ecuador en de tijd vliegt echt zo snel voorbij. Doordeweeks werken en het ene tripje na het andere tripje. Nu ben ik net terug van de tweede keer Baños omdat we een personeelsuitje hadden met het hele bedrijf. Samen met twee andere pasantes (stagiaires) hebben we de activiteiten georganiseerd, echt top! (foto’s volgen nog).

De eerste weken in Colourful Ecuador Travels waren erg wennen, het was vooral uitzoeken wat mijn taken zouden zijn binnen het bedrijf en voelde me eerder een last dan een aanwinst. Na een tijdje ben ik samen met mijn stagebegeleidster gaan zitten en heb ik mijn ideeën voorgelegd op marketing gebied en nu mag ik dus veel aan fotografie en film doen de komende tijd! Verder kreeg ik nog een aantal aanvullende stageopdrachten waaronder dus het organiseren van het bedrijfsuitje voor 35 man in Baños.

In het volunteerhouse waar ik woon moest ik wederom weer verhuizen naar een appartement beneden, in een kamer gedeeld met drie meiden. De kamer en het appartement waren een stuk minder dan voorheen, maar hier zou ik voorlopig toch moeten wonen omdat het huis bomvol zat met vrijwilligers, stagiaires en reizigers. De cocktailavond op maandag was gezellig druk en ook op woensdag waren we met een grote groep meiden in de Bungalow voor de ladies night (gratis cocktails tot 22.00!). De rest van de dagen na het werk spendeerde ik met Felipe, een jongen die ik in mijn eerste week hier heb leren kennen. Na mijn werk haalt hij me op met zijn kevertje en rijden we door de stad en gaan we veel uiteten, naar het park of gewoon thuis chillen. Het gaat ontzettend goed tussen ons en ben stiekem dan ook tot over mijn oren verliefd op deze “cosito”. Vorige week was hij jarig en heb ik samen met zijn vrienden een taart gemaakt en hebben we bij een ontzettend lekkere sushi tent gegeten. Op andere dagen zijn we bij hem of mij vrienden thuis, waar we films kijken, koken of cocktails maken.

Na twee weekenden in Quito te hebben doorgebracht ben ik samen met vijf andere mensen van het huis een weekendje naar Ambato en Riobamba gegaan! In Ambato wilden we de uitbarsting van de vulkaan Tungurahua zien, alleen door de bewolking was er vrijwel geen vulkaan te zien. Die zaterdag zijn we gelijk doorgegaan naar Riobamba, waar de jongens op pad gingen met mountainbikes en wij op bezoek bij vrienden van Leonieke, die erg primitief leefden. Het was ontzettend leuk en interessant om te zien hoe zij hun dag vulden met voedsel verbouwen, cuys (cavia’s) eten geven en voor de kinderen zorgen. Voor zondag stond de Nariz de Diablo gepland, een geweldig mooie treinroute door het binnenland van Ecuador. Deze beroemde treinreis was ondanks het hoge toerismegehalte echt super indrukwekkend! De twee uur durende treinreis gaf je geweldige uitzichten op diepe valleien, rivieren en hoog gelezen huisjes.

Avontuurlijk Baños

Last minute besloot ik met de mensen van Inti Sisa (onderdeel van CE Travels) mee te gaan naar Baños. Dit had ook als reden dat hier het personeelsuitje twee weken later zou plaatsvinden. Aangezien wij een (selfie)tocht zouden organiseren moesten we met touroperators overleggen voor de mogelijkheden. Zaterdag zijn we vertrokken en gingen diezelfde dag naar een gigantische waterval Pailon del Diablo, waarna we doorweekt van het water met de auto doorreden naar La Casa del Arbol. De omgeving in Baños is werkelijkwaar zó mooi! Echt geweldig met al die bergen en rivieren, en er is hier zoveel te doen! Eenmaal aangekomen bij de schommel merkten we dat we niet de enigen waren. Die lange rij voor vijf keer heen en weer schommelen was niet te vermijden. Typ maar Baños in Google afbeeldingen en deze beroemde schommel vult je computerscherm. Het lange wachten was het zeker waard, echt super foto’s zijn het geworden!

Die avond hebben we een aantal drankjes gedaan in het bruisende centrum. Zondagochtend zaten we bloedje nerveus in een busje onderweg naar een rivier, waar we voor het eerst zouden gaan raften. Ik wist mijn god niet was ik moest verwachten maar eenmaal op het water was het zo gaaf! Echt een adrenalinekick zo door het ruige rivierwater. Ik zou het zo weer willen doen.

Patricia en ik bleven nog een nachtje zodat we die maandag aan het ‘werk’ konden. We gingen op pad met een touroperator die ons de route liet zien met alle mogelijke activiteiten voor het personeelsuitje. Een van die activiteiten was Canopy, een soort ziplining van de een naar de andere kant. Ik mocht het gratis uitproberen om te beoordelen of we het wilden toevoegen aan het bedrijfsuitje. Nou, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. geen probleem hoor! Echt een leuke ervaring, en een topwerkdagje gehad!

Bakken en feesten in Montañita

Na drie korte dagen op kantoor was het alweer weekend, en vanwege Pasen dus vrijdag ook vrij! Dit was voor mij de perfecte mogelijkheid om de kust en de warmte eens op te zoeken. Montañita is namelijk niet bepaald om de hoek (12 uren reizen). Samen met vijf andere Nederlandse meiden van het huis vertrokken we donderdagnacht. Na een stop in Guayaquil pakten we om 5 uur ‘s ochtends de bus naar de kust, waar we om 8 uur aankwamen. De temperatuur verandering was echt bizar, het was bloedje heet in dit kustplaatsje dus we wisten niet hoe snel we het strand moesten opzoeken. Omdat Ecuador op de evenaar ligt, is de zon ook nog eens super sterk hier waardoor je echt moet oppassen want binnen no-time ben je een tomaat.

Het straatje vol met kraampjes werd onze vaste stek voor ontbijt of lunch, hier kon je de lekkerste crêpes, pannenkoeken en fruitsalades krijgen voor 2 of 3 dollar!

Ook ons hostel was erg relaxt, met een grote tuin vol met hangmatten waar je een heerlijk dutje kon doen in de schaduw.

Overdag fikken op het strand en ‘s avonds feesten, zo vulden we onze dagen. Echt een heerlijk vakantiegevoel: met je voetjes in het zand en cocktail in je hand losgaan op de Spaanse muziek. Er is een straat vol met cocktail stands, waar je voor een paar dollar de lekkerste cocktails krijgt. Het hele gebeuren deed met denken aan de eilanden in Thailand, maar wel heel erg gezellig! Drie dagen waren eigenlijk te kort, maar ik kom hier zeker nog een keer terug!