Vakantie op Lanzarote

MINKE WINK

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden. Het is een vulkanisch eiland en een heerlijke bestemming voor een fijne zonvakantie!

Playas de Papagayos

Vlakbij de badplaats Playa Blanca in het zuiden vind je de mooiste stranden van Lanzarote, de Playas del Papagyo, oftewel de Papagayo stranden.

Het zijn zandstranden bestaande uit licht zand, gelegen in romantische vulkanische baaien. De stranden liggen in een nationaal park en zijn via een hobbelige onverharde weg te bereiken. Echt een prachtig stukje Lanzarote.

Playa Famara

Ook Playa Famara is een prachtig strand met kleine duinen en het perfecte strand voor surfers. Het is een van de grootste stranden van Lanzarote maar vanwege de harde wind is het niet het ideale strand om te zonnen.


Mirador del Rio

Het mooiste uitzichtpunt op Lanzarote vind je in het uiterste noorden van het eiland. Hier geniet je van een schitterend uitzicht op het eiland La Graciosa. Het Mirador del Rio uitzichtpunt ligt op een hoogte van bijna vijfhonderd meter en is ontworpen door César Manrique. Net als bij zijn andere projecten heeft hij er ook hier voor gezorgd dat de natuur zo weinig mogelijk verstoord wordt door het ontwerp.

Omdat de entreeprijs voor dit uitzichtpunt best wel hoog is kun je er ook voor kiezen om aan de zijkant van de Mirador del Rio in de vrije natuur genieten van hetzelfde uitzicht op het eiland La Graciosa. Echt prachtig om te zien!

Parque National de Timanfaya

In het zuidwesten van Lanzarote ligt het Parque National de Timanfaya, het ruigste deel van het eiland. Dit beschermde gebied laat overduidelijk zien dat Lanzarote van oorsprong een vulkanisch eiland was. Het nationale park is vernoemd naar het eerste dorp dat hier tijdens een vulkaanuitbarsting weggevaagd is. Tegenwoordig is het een populaire bezienswaardigheid op Lanzarote vanwege het unieke, surrealistische landschap.

Helaas kun je niet met een auto het park in en moet je samen met heel veel andere toeristen het gebied vanuit een dichte bus bekijken. Het is wel heel mooi om te zien, maar wij hebben ons vooral rot gelachen om de hysterische toeristen die vanuit de bus echt óveral foto’s van moesten maken.

El Golfo

El Golfo, de groene lagoon, ligt in het zuiden van Lanzarote. Het is een meertje aan zee in een krater die zijn opvallende groene kleur dankt aan micro organismen zoals algen en vulkanische mineralen. Deze groene lagune op een zwart lavastrand bij El Golfo is erg bijzonder om te zien. Vlakbij, in het dorpje El Golfo, vind je veel gezellige restaurantjes aan zee, waar vooral vis wordt geserveerd. Uiteraard mag je deze bezienswaardigheid niet overslaan.

Huur trouwens een auto, het voordeel van een auto huren is dat je de vele toeristen op deze manier een beetje kunt ontwijken en heerlijk op je eigen tempo rond kunt kijken.