Typisch Minke

MINKE WINK

We lijken als zusjes erg op elkaar en hebben één grote overeenkomst, onze passie voor reizen. Iets wat duidelijk in onze blogs naar voren komt 😉 Een passie die ons bindt en waarin we elkaar kunnen vinden. We staan als zusjes hetzelfde in het leven en lijken erg op elkaar, maar hebben ook ieder onze eigen typische kenmerken en eigenaardigheden. En laten we die nou eens gaan uitlichten!

In deze blog: typisch Minke 🙂

Ik heb geen fiets

Nederland telt meer fietsen dan mensen. Een Nederlander zonder fiets is als Nederland zonder kaas. Ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander die geen fiets heeft, en toch mis ik het niet. De meeste mensen kijken me toch wel een beetje raar aan als ik zeg ik geen fiets heb en met gemak een uur door de stad loop om bij mijn eindpunt te komen. Natuurlijk heb ik vroeger leren fietsen en altijd een fiets gehad maar sinds ik in Groningen woon en eigenlijk een nieuwe (tweedehands) fiets nodig had, bleef ik deze aankoop uitstellen. Tot het moment dat ik besefte dat ik eigenlijk helemaal geen fiets nodig heb. Waarom niet? Ik woon in het centrum. Alles is op loopafstand en ik vind lopen veel relaxter dan fietsen. En als ik wel wat verder weg moet zijn dan pak ik de bus. Bovendien voel ik me op de fiets een kwetsbaar egeltje dat een drukke weg over moet steken. Niet relaxt. In Groningen fietst iedereen als een bezetene en alles gaat door elkaar, althans zo voelt het voor mij. Laat mij maar lekker lopen op de stoep en heel keurig oversteken bij zebrapaden en groene stoplichten. Lekker veilig. Nog een voordeel, als je geen fiets hebt kan ie ook niet gestolen worden 😉

Ik ben niet áltijd op reis

Ga je alweer op reis? Jij bent echt altijd op reis. Jij bent toch óveral al geweest? Ok, ik reis veel en ben op veel plekken geweest maar niet óveral en ik ben ook niet áltijd op reis 😉 Het grootste gedeelte van het jaar woon ik in Nederland en werk ik fulltime. Maar op de een of andere manier ben ik volgens andere mensen altijd op reis. Misschien komt het omdat mijn Facebook posts 9 van de 10 keer reisgerelateerd zijn? Of omdat ik veel dingen in Nederland laat omdat ik het grootste deel van mijn zuurverdiende centen uitgeef aan reizen. Zo ga ik in Nederland bijna nooit op stap of uit eten. Ook heb ik al bijna een jaar geen kledingwinkel meer vanbinnen gezien. Ik geef mijn geld liever uit aan een impulsief geplande stedentrip naar een onbekende stad 😉

Ik heb een nieuwe hobby gevonden in bakken

Mijn collega kwam de laatste tijd steeds vaker met bakjes met zelfgebakken brood en groene smoothies aanzetten op kantoor. In eerste instantie keek ik haar een beetje raar aan en dacht alleen maar wat een werk. Tot ze me steeds meer liet proeven en honderduit met zoveel enthousiasme vertelde over haar baksels van Rens Kroes. En al snel was ik ook verkocht! Omdat ik weer begon met sporten en vaak na het werk meteen doorga naar de sportschool heb ik gedurende de dag wat meer (voedzaam) eten nodig. Ik wilde eigenlijk al een tijdje geen brood meer eten omdat dit voor mij totaal niet vult en om nou 2x per dag een bak yoghurt naar binnen te werken, dat stond me ook niet echt aan. En salades zijn ook niet echt mijn ding. En dus begon ik mijn eigen brood te bakken met de powerfood boeken van Rens Kroes. En wat is bakken leuk en relaxt! Ik kom helemaal tot rust als ik een tijdje in de keuken sta en het moment dat mijn zelfgemaakte brood gelukt uit de oven komt is pure euforie!

Ik draag (bijna) altijd All Stars

Ze hebben totaal geen fijn voetenbed en de prijs-kwaliteit verhouding is waardeloos maar wat houd ik toch van mijn afgetrapte All Stars. Mijn all time favorite schoenen! Mijn eerste paar kocht ik toen ik 16 was. Standaard zwarte. Daarna zijn alle kleuren van de regenboog in mijn kast terecht gekomen en droeg ik soms zelfs twee kleuren tegelijk. Rode aan m’n ene voet en groene aan de andere. En dan ook nog eens gematcht met een shirtje in dezelfde kleuren. Toen ik eindelijk een soort van volwassen werd, ging ik weer terug naar zwart. En die draag ik nu nog steeds. Bijna elke dag.

Ik woon in een studentenhuis

Daar is toch niks aparts aan? Niet als je student bent maar als je een fulltime baan hebt en al heel wat jaartjes afgestudeerd bent, word je nog wel eens raar aangekeken. Ik woon samen met 5 studenten in een studentenhuis. Waarom? Omdat ik een hele fijne kamer midden in het centrum van Groningen heb gevonden met eigen keukentje. dat ik de wc en de douche met anderen moet delen maakt me echt niks uit. Ik slaap met oordoppen tegen het lawaai van huisfeestjes en de geluiden in de stad. Ik vind het fijn dat ik niet alleen woon en omdat ik nogal vaak verhuis is het gewoon niet praktisch om een eigen appartement of iets dergelijks te kopen/huren. Ik heb ook nog nooit ergens ingeschreven gestaan. Ik ben nu heel erg happy in Groningen maar het kan zomaar zijn dat ik bedenk over een paar jaar weer ergens anders heen te gaan. Deze stap is ook gewoon veel makkelijker te zetten wanneer je alleen een gehuurde kamer met wat spulletjes hebt. Ik ben zo gehecht aan mijn vrijheid en wil kunnen staan en gaan waar ik wil. Wonen in een studentenhuis is voor mij perfect 🙂

Ik ben bang voor clowns en duiven

Echt, serieus. Wie heeft bedacht dat clowns je aan het lachen brengen? Of het nu een horrorclown is of eentje die op een kinderfeestje dieren van ballonnen maakt, ik blijf heel ver uit de buurt. Echt verschrikkelijk. Walibi fright nights? No way! It van Stephen King kijken? Hell no! Ik heb de rest van mijn leven nachtmerries als ik dat doe. Gelukkig zijn clowns in het dagelijks leven best goed te vermijden. Dit geldt niet voor duiven. Ja duiven. Die grijze beesten die altijd veel te dicht in je buurt moeten komen en hysterisch met hun kop heen en weer gaan. Vliegende ratten noem ik ze ook wel, sorry duivenliefhebbers. Bij de minste beweging gaan ze als een malle wegfladderen en raken ze nog net niet je hoofd. Als je tenminste niet heel hard dekking gaat zoeken. Zo naar! En het ergste is, ze zijn overal. Letterlijk. Overal.

Ik ben gek op schapen

Van jongs af aan heb ik iets met schapen. Ik vind ze fantastisch. Op de een of andere manier word ik gewoon heel erg blij van schapen. De lammetjes die door de wei huppelen bij de eerste lente zonnestralen. Grote bolle schapen met heel veel wol. Schapenkleedjes, schapenknuffels, schapen, lammetjes, ik houd ervan. Naast zeehonden, luiaards en alpaca’s blijven schapen toch echt mijn favoriet!