‘Tussenstop in Londen’

MINKE WINK

Eenmaal aangekomen in Londen werden we met een typische Londense taxi naar het hostel gebracht. We verbleven in een kleine kamer met 6 stapelbedden en een lekkere muffe lucht. Maar ach, we mochten niet klagen, we waren immers in Londen en het hostel was wel erg gezellig. Omdat we best moe waren en eigenlijk op dat moment ook geen idee hadden waar we waren besloten we maar meteen ons bedje in te duiken en Londen te bewaren voor de komende 3 dagen.

Eerste dag

We besloten vroeg op te staan. Dit was niet zo moeilijk want in een kamer met 10 andere mensen is het moeilijk uitslapen. Op naar de keuken voor ons ontbijtje, aankleden en de stad in! Omdat we niks hadden gepland besloten we in een tourbus door Londen te scheuren om zo in korte tijd toch veel van de stad te kunnen zien. Na ongeveer 2 uren bovenin in een bus gezeten te hebben hadden we al heel veel gezien. Omdat we ons ticket morgen nog de hele dag konden gebruiken besloten we uit te stappen en even rond te lopen. Zo kwamen we terecht op Oxford street, de shopping street van Londen. Aan het eind van de dag besloten we nog even rond te kijken in Notting Hill om vervolgens weer terug te keren naar het hostel. Na ons avondeten (brood met nutella) gingen we een filmpje kijken in ons stapelbed en daarna lekker slapen.

Tweede dag

Uiteraard stonden we weer vroeg op. Voor het ticket dat we gister kochten konden we kiezen voor een Walking Tour naar Buckingham Palace. Omdat we, of de enige toeristen waren, of de enige toeristen die kozen voor een Walking tour, hadden we een ‘personal guide’ die ons een stukje van St. James Park liet zien en uiteraard het Buckingham Palace. In het park werd Linda nog even besprongen door een eekhoorn, die blijkbaar niet erg bang voor ons was. Onze gids vertelde ons aan het eind van de tour dat we een kaartje konden kopen bij hem en voor 3 pond fish and chips konden halen bij een typisch Engelse pub. We namen dit aanbod graag aan en besloten te lunchen in een Engelse Pub genaamd Sherlock Holmes. Heerlijk gegeten!

Na de lunch stapten we weer op een van de tourbussen om naar de Londen Dungeon te gaan. Een soort creapy attractiepark waar killers als Jack de Ripper en Sweeney Todd werden nagebootst.

Hierna besloten we met een River Cruise over te Theems naar de London Eye te varen. Deze Cruise startte bij de Tower Bridge en eindigde bij de Big Ben en London Eye. Eenmaal uitgestapt liepen we naar de London Eye om vanuit dit grote reuzenrad Londen nog eens te bekijken.

Derde dag

Onze laatste dag in Londen. We hadden afgesproken met een vriendin van Linda die voor een paar maanden in Londen verblijft voor stage. Ze liet ons een aantal leuke winkeltjes zien en uiteraard hebben we ook nog even een kijkje genomen in het enorme warenhuis Harrods in Knightsbridge.

Na onze wandeling door Harrods zijn we met de metro naar Abey Road gegaan om het beroemde zebrapad waar de Beatles overheen zijn gelopen te bekijken. Na een paar fotootjes gingen we met de metro naar Convent Garden waar ook nog een aantal leuke winkeltjes, straatartiesten en een schattig marktje te vinden was. Aan het eind van de dag zijn we nog naar de bios geweest.

De avond was gevallen. Onze laatste dag vloog voorbij. Omdat we zo’n beetje alles wat we wilden zien in Londen al hadden gezien besloten we terug te gaan naar het hostel om onze koffers in te pakken en nog een beetje nachtrust te pakken.