‘Tres días en Sevilla’

ESTHER WINK

Ik begin hier al aardig wat Spaans te leren na twee/drie dagen. Je hoort en leest het natuurlijk overal, zelfs mijn lessen (van 4,5 uur per dag) zijn volledig in het Spaans, dus dat gaat wel snel! Maar ik begin eerst bij zaterdag.

Om 11 uur ‘s ochtends vertrok ik die dag richting Schiphol om daarna het vliegtuig naar Sevilla te pakken. Die vertrok om half 3, maar had drie kwartier vertraging. Ach, ik heb erger gehad 😉 Helaas had het vliegtuig (door het slechte weer in Europa) ook nog eens enorme turbulentie, anderhalf uur lang. Niet zo prettig als je alleen in het vliegtuig zit en nog steeds gelooft dat het vliegtuig zo neer kan storten.

Na ongeveer drie uur stapte ik misselijk uit het vliegtuig en pakte ik m’n bagage. Daarna snel een kaart halen van Sevilla om mijn appartement te zoeken, maar helaas waren alle winkels op de luchthaven dicht (heh? het was 6 uur geweest? De siësta was toch al voorbij?). Toen ben ik maar naar het busstation gelopen en heb een kaartje gekocht richting het ”centrum” van Sevilla. Toen ik uitstapte had ik geen idee waar ik was en ging ik op zoek naar een winkel die kaarten van Sevilla verkocht. Na een half uur vond ik eindelijk een kleine Chinese supermarkt (hier in Sevilla zijn echt superveel van deze winkeltjes) en vond ik eindelijk de straat waar mijn appartement zich bevond. Ik wilde sowieso geen dure taxi nemen dus ben ik anderhalf uur gaan lopen, door smalle straatjes met mijn zware tas + enorme koffer :p

Bij het appartement aangekomen (en helemaal bezweet – het was nog steeds 30 graden) wachtte de owner van het appartement mij op. Ik wist helemaal niet waar ik terecht kwam, maar het bleek dus dat ik bij een nieuwslezeres inwoonde. Ze heet María en ze is echt heel aardig! Ook is ze lerares van de talenschool waar ik op zit dus vandaar dat ik bij haar inwoon 😉

Nadat ik m’n koffer had uitgepakt ben ik meteen gaan douchen en daarna m’n bed ingekropen, ik was kapot!

Na zo’n 10 uren slaap werd ik zondag heerlijk wakker en ben ik me gaan aankleden en de stad in gegaan. Met m’n kaartje ben ik eerst naar de talenschool gelopen, om te kijken waar het is en waar ik moet lopen de volgende dag 🙂 Vlakbij de talenschool staat La Giralda, de grootste kerk van Sevilla, echt supergroot en mooi! Daarna ben ik doorgelopen naar Plaza España, waar ik zo benieuwd naar was. Ik moest eerst soort van om het gebouw heenlopen voordat ik het plein zag, maar toen ik het eindelijk zag, wauw, wat mooi! Ik keek m’n ogen uit. Dit is echt het mooiste plein van Sevilla 🙂

Daarna ben ik doorgelopen naar Parque de María de Luisa, wat echt een ontzettend groot en mooi park is. Daar heb ik wat gelezen en geleerd en ben ik naar de andere kant van de stad gelopen (dus over de brug) en keek ik of er ook nog leuke winkels waren (er stond in m’n reisgids iets over een straat met allemaal vette winkels) maar er was niet veel. Dus ben ik weer teruggelopen. Ik viel inmiddels bijna flauw van de honger en dorst en het eerste wat ik zag was (ja sorry) de McDonalds en heb daar, heel sneu, alleen gezeten, maar oh zo heerlijk gegeten! Ik kon er weer helemaal tegenaan dus liep ik richting het (echte) centrum van Sevilla en vond ik eindelijk de echte leuke winkelstraten! Echt hele leuke winkels allemaal 🙂 Helaas moest ik nog even een dagje wachten..

Toen ik weer naar m’n kamer liep kwam ik nog een enorm kunstwerk tegen, het Metropol Parasol! Zo’n vet gebouw 🙂 Volgens mij kun je er ook nog op lopen en heb je een geweldig uitzicht over de stad, maar dat komt de volgende keer wel 😉

Rond 6 uur was ik eindelijk thuis (wow, ik had 7 uren gelopen :o) en sliep ik alweer vroeg, want maandag begon de eerste schooldag!

En dat was vandaag. Best wel zenuwachtig kwam ik aan bij de school en moesten we met een groepje even wachten voor de presentatie. In dat groepje zaten ook twee Nederlanders, een jongen en een meisje, die echt heel leuk zijn 🙂 Na de presentatie moest ik nog even een test maken om te zien hoe goed ik Spaans kan, omdat ik maar 2 weken een cursus doe en de rest allemaal 4 weken. De test was best wel moeilijk, maar ik heb er niks meer over gehoord, dus ik ben benieuwd of ik bij de beginners moet blijven of niet..

Door de presentatie hadden we die dag van 10 tot 2 les, normaal van 9 tot ongeveer 1. De klas is heel gezellig en de lerares praat de hele les Spaans, wat echt vet goed is want je leert zoveel. Na de les was het zo heet buiten dat we met de klas (het zijn slechts 9 mensen) snel een bar ingegaan zijn en daar paella en nog iets? hebben gegeten, heerlijk 🙂 Daar bleven we nog even tot 4 uur en daarna ben ik met Yael, het Nederlandse meisje (het enige meisje) uit mijn klas even langs de winkels gegaan waar ik uiteraard weer iets heb gekocht! Je kunt hier zo goed shoppen en de prijzen liggen hier veel lager dan in Nederland! Echt heel chil 🙂 Daarna zijn we boodschappen gaan doen en is Yael naar haar appartement gegaan en ik naar mijn eigen kamer.

Na vandaag ben ik echt gewend hier in Sevilla. Ik eet nu al op Spaanse tijden, praat steeds meer Spaans en het weer is hier zo heerlijk!