‘Thee en tavla’

MINKE WINK

Vorige week ben ik samen met Linda en Christianne (een medestudent, ook uit Nederland) naar de wijk Fatih in Istanbul gegaan. Hier hebben we foto’s gemaakt voor onze ‘Photography Course’. Fatih is een Islamitische wijk in Istanbul. 

Op woensdag kwam Sifra, ons klasgenootje in Nederland, vanuit Eskisihir ons opzoeken in Istanbul. ‘s Avonds na onze lessen hebben we haar opgehaald uit Istanbul. Voordat we terug gingen naar de campus hebben we eerst nog samen gezellig thee gedronken en Sifra geleerd hoe tavla (backgammon) gespeeld moet worden. Iets wat Linda en ik hier ook geleerd hebben. Erg verslavend! 

Vrijdagochtend zijn we naar de stad gegaan om onze spullen te droppen in het hostel en de stad te bekijken. Ik moest nog een aantal foto’s maken voor mijn project. We hebben een beetje rondgescharreld in het rijkere (business) gebied van Istanbul. ‘s Avonds zijn we teruggegaan naar het centrum (Taksim) om samen met een aantal andere buitenlandse studenten een hapje en een drankje te doen.

Blauwe Moskee

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen tot 12 uur. s’ middags hebben we een kijkje genomen in de Blue Mosque. Één van de bekendere, toeristische moskeeën in Istanbul. Daarna zijn we (mede vanwege het regenachtige weer) naar de Grand Bazaar geweest voor Turkse souvenirtjes. Linda maakte van het afdingen een ware sport en bespaarde zo aardig wat lires.  

s’ Avonds zijn we weer met een groep studenten op stap geweest in het centrum. Het stappen is hier soms wel heel erg anders dan in Nederland. Zo waren we zaterdag in een groot gebouw, moesten we 5 trappen oplopen en kwamen we terecht in een soort huiskamer met bar. Dat heet dan een club!

Op zondag hebben we een beetje gechild en geshopt in de hoofdstraat van Istanbul, Istiklal in Taksim. ‘s Avonds zijn we weer terug naar de campus gegaan en ben ik lekker me bedje in gekropen.

Vandaag zal ik proberen wat aan mijn studie te doen. Morgen om 20 voor 5 heb ik pas mijn eerste les voor deze nieuwe week.