‘Terug naar Thailand’

MINKE WINK

Na Cambodja stond er een 2-daagse busreis voor de boeg. Hier hadden we totaal geen zin in, maar we konden Chiang Mai absoluut niet overslaan!

Chiang Mai

Drie zakken chips, weinig slaap, een boek en 30 zituren verder waren we aangekomen in Chiang Mai! Voor mij de tweede keer. Heel apart om hier weer te zijn, aangezien ik hier een half jaar heb gewoond.

We vonden een goedkoop guesthouse en doken na een bezoekje aan de nightmarket voor Indiase naan en chicken curry ons bedje in.

Panda’s kijken

We sprongen vroeg uit bed en haastten ons naar de zoo. Hier zou Sandra voor het eerst panda’s gaan zien. We waren beide super hyper, we konden na twee dagen zitten eindelijk weer iets gaan doen! We kochten onze tickets en renden naar het pandahuis, omdat we de drukte nog even wilden vermijden. Er waren namelijk 10 bussen vol met kleine kindertjes aangekomen. Bij de panda’s aangekomen kon Sandra haar ogen niet geloven, en moesten er natuurlijk talloze foto’s gemaakt worden. Na het pandahuis zijn we de rest van de dieren gaan bekijken. Het leuke aan deze zoo was dat je heel veel dieren mocht voeren! Voor 20 bath kreeg je een bakje met de nodige groenten die je aan olifanten, giraffen of nijlpaarden kon voeren. Zo kon je ze van heel dichtbij zien en zelfs aaien.

We hadden het plan om nog naar een tempel te gaan die middag maar aangezien het 20 km verderop was lieten we dat maar voor wat het was. We zijn teruggegaan naar de stad en hebben een goddelijke voetmassage gehad. 

Massages en tattoo’s.

De dag begon met een massagecursus van Sandra. Ze wilde al een hele tijd de technieken leren voor een voetmassage, en binnen 2 uur zou ze een pro voetmasseuse worden. Ik was er uiteraard bij als proefpersoon. Na een paar uurtjes kreeg Sandra de technieken onder de knie en kon ik genieten van een heerlijke voetmassage. Na de cursus met de gezellige thaise vrouwtjes zijn we naar Thailand Treks gegaan. Hier heb ik twee jaar geleden een half jaar stage gelopen. Voor mij weer heel apart om in het kantoor te zijn en iedereen weer te zien. Wel heel gezellig, want we werden uitgenodigd bij Hans thuis, de eigenaar. We werden per truck naar zijn huis gebracht. We sprongen gelijk in het zwembad en praatten vervolgens met Hans bij onder het genot van een biertje. Als late lunch kregen we patat met een echte Hollandse frikandel! Wat een genot als je dat al meer dan 6 maanden geleden voor het laatst hebt gegeten. 

Vervolgens zijn we met een vriend van Hans en zijn gezin naar een ‘beergarden’ gegaan. Na een paar biertjes moesten wij er helaas al weer vandoor. Ik had om 9 uur een afspraak bij de tattooshop. Ja, ik heb een tweede tattoo op mijn pols laten zetten. 

Olifantje wassen!

De derde dag zou zeker weten het hoogtepunt van Chiang Mai, en misschien wel van de hele reis, worden! Om 8 uur werden we opgepikt samen met een Twents koppel en een gezin met twee puberdochters. Eenmaal aangekomen in het park zagen we onze grote vrienden al staan. We kregen een heel charmant blauw pakje aan en mochten na een uitleg de olifanten voeren! Sandra was in het begin doodsbang voor al die olifanten. We begonnen een kleintje te voeren en na een kusje van de kleine olifant hebben we de grote olifanten ook gevoerd met bananen. Zo leuk! Onze gids gaf vervolgens een uitleg over het leven van de olifanten hier. Ze worden hier goed verzorgd, en niet getraind om te dansen of te verven. Ook krijgen ze hier geen bankje op hun rug waar toeristen op kunnen zitten, dat is namelijk heel slecht voor hun rug. Het is en blijft natuurlijk een toeristische attractie, maar ze worden hier wel heel natuurlijk behandeld en de opbrengst gaat voornamelijk naar het voedsel voor de olifanten. Nadat we op de hoogte waren van de feiten legde onze gids Woody uit hoe we op een olifant moesten klimmen. Hij deed het voor en daarna waren wij aan de beurt! We kozen voor de grootste olifant en maakten talloze foto’s. Het is nog best wel hoog, zo boven op een olifant. We gingen een stukje lopen voordat het lunchtijd was, voor zowel de olifanten als voor ons. Na de lunch was het tijd voor de jungletrek! We kregen een grote grijs/roze olifant toegewezen, Memoen. Sandra op de nek en ik op de rug. Wat een ervaring zeg! Na een tijdje wordt het wel ietwat oncomfortabel, maar daarvoor hadden ze een extra pauze bedacht, zodat we konden omwisselen van plek. Tijdens het wandelen hadden we ontzettend veel lol met Woody en onze mahout (de olifantenverzorger), die beide totaal niet spoorden.

Na een uurtje kwamen we aan bij de waterplas! Het allerleukste zou nu komen. De olifanten gingen het water in met hun mahout en wij volgden met onze emmertjes en borstels. En ja hoor, na twee stappen werden we al natgegooid door een mahout, en de chaos begon. Iedereen gooide iedereen nat en de olifanten hadden de tijd van hun leven, net als wij. De olifanten vinden het wassen namelijk het leukste moment van de dag, en dat was te zien! De olifanten deden gewoon vrolijk mee met iedereen natgooien! Echt zo geweldig leuk.

Nadat we hadden gedoucht en nagepraat, was het tijd om weer terug te gaan. 

Die avond zijn we nog over de Sunday Market gelopen. Hier hebben we foto’s gemaakt, souvenirs gekocht en onze ogen uit gekeken. Wat een geweldige markt! Na twee uren rondlopen waren onze voetjes kapot en moesten die de nodige aandacht krijgen. We zijn naar onze vaste massagesalon gegaan voor een welverdiende voetmassage! 

Tandartsen en kappers

Onze laatste dag alweer. De tijd is zo ontzettend snel gegaan! Voor vandaag stonden er een aantal afspraken op het programma. Chiang Mai is spotgoedkoop vergeleken met Bangkok, dus wilden we hier onze dingetjes vast regelen. En dat begon bij een bezoek aan de tandarts. Na de tandarts ging ik naar het zwembad. De zon liet zich eindelijk weer eens zien na dagenlang verstopt te zitten achter dikke grijze wolkjes. Ik wilde nog even van de laatste Aziatische zon genieten terwijl Sandra naar de kapper ging voor een make-over.  

Nadat we samen hadden gegeten bracht ik nog even snel een bezoekje aan de kapper voordat we opgepikt werden voor de bus naar Bangkok. 

Bangkok

En nu zijn we dus terug in Bangkok! De laatste daagjes in Bangkok hebben we voornamelijk gechild. Morgennacht is het dan zover. dan vliegen we naar Istanbul! Het is een raar dubbel gevoel. Je bent al zo lang aan het reizen dat je er gewoon een soort van gewend aan raakt. Dit is onze levensstijl geworden. Warm weer, altijd in kort broekje rondlopen, eten van de straat halen, lachende locals, dagen zelf inplannen. ja, we gaan dat wel missen zeg!