‘Tapas, shoppen en sightseeing’

ESTHER WINK

Ik heb alweer zoveel gedaan en meegemaakt vanaf vorige week dinsdag dus het is alweer tijd voor een nieuw verslag!

Ik zit hier alweer bijna anderhalve week, en ben hier gelukkig al helemaal gewend 🙂 Het bevalt me hier super! Het weer is nog steeds geweldig (30 graden) en het Spaans gaat steeds beter, alhoewel het blijft lastig. Ik ga elke dag met plezier naar school, ik zou zelfs niet eens een les willen missen. Juist op de dagen dat ik niks doe (die zijn er gelukkig niet zo vaak hoor!) voel ik me af en toe wel wat eenzaam en mis ik de mensen in Nederland (en Nederland ook een klein beetje) wel. Er zijn wel een aantal dingen die me verbaasden deze week.

De school is bijvoorbeeld heel gezellig, maar ook behoorlijk rommelig. Ik had bijvoorbeeld aangegeven dat ik maar twee weken cursus zou doen. Ik moest een test doen vorige week, maar daarna hoorde ik er niks meer over. Twee dagen later ben ik maar gaan vragen naar de uitslag (ik zat nog steeds in de beginnersklas en heel veel stof was voor mij herhaling) en zeiden ze dat ik toch niet goed genoeg was om een niveau hoger te gaan, dus moest ik in deze klas blijven. Maar de beginnersklas is A1 niveau, hetzelfde als de taalcursus die ik thuis deed. Eigenlijk doe ik dus alles nu twee keer, en leer ik bijna niks nieuws. Best wel jammer, en een beetje zonde van het geld. Maar goed, ik probeer elke les het meeste eruit te halen en doe zelf ook extra dingen thuis 🙂

Ik ben wel heel blij dat ik geen 4 weken cursus heb gekozen, omdat het niveau van mijn klas best wel laag ligt en alles tien keer uitgelegd moet worden, en er steeds gewacht moet worden op andere klasgenoten. Beetje frustrerend, maar, voordeel is wel, dat ik dus ook heel veel vrije tijd heb, haha 😀

Na de les van dinsdag vorige week ben ik met m’n twee Nederlandse klasgenootjes (Yael en Frankie) naar het Real Alcazar gegaan. Het Real Alcazar is een heel groot paleis met een enorme tuin erbij, vooral in de Mudejarstijl (uit de tijd dat de Moren in Spanje waren), heel mooi 🙂

Woensdag na de les ben ik gaan slapen en heb ik maar wat rust genomen, na alle drukke dagen die daarvoor allemaal waren. Ik ben om 3/4 uur gaan slapen maar ben er toch nog even ‘s avonds uit geweest om te shoppen :p Het winkelen is hier trouwens echt super, heel veel leuke winkels en heel goedkoop 🙂 Voordat ik naar Lanzarote ga, ga ik hier nog maar even goed inslaan, haha!

Donderdagmiddag hebben we weer heel veel sightseeing gedaan in Sevilla. We zijn eerst maar wat gaan eten want we hadden heel erg honger. In een park vlakbij Plaza de España is al een aantal weken een festival bezig, Festival de las Naciones, waar heel veel kraampjes staan met souvenirs van over de hele wereld, maar er is ook allemaal eten van allemaal landen in de wereld en ‘s avonds is er altijd muziek 🙂 Daar zijn we dus wat gaan eten. Ik had iets uit Peru maar had geen idee wat het was, maar het was wel lekker! Daarna zijn we naar Plaza España gegaan (voor mij de tweede keer dat ik er was) en daarna liepen we door richting de rivier. Daar hebben we Frankie gedag gezegd (die woont aan de andere kant van Sevilla, dus hij moest de brug over) en zijn Yael en ik nog naar het Metropol Parasol geweest. Dit keer zijn we erop gegaan! En wat een geweldig uitzicht dat je daar hebt. We hebben wat foto’s gemaakt en toen was het tijd om weer naar huis te gaan, want we moesten alweer om 8 uur naar onze school!

Yael en ik hadden ons ingeschreven voor de tapas avond, waar ook allemaal mensen uit andere klassen naartoe zouden. We gingen naar twee typische tapas bars en kregen uitleg over typische tapas gerechten in Sevilla (natuurlijk alles in Spaans!) Het was een hele gezellige avond, en we hebben heel veel nieuwe mensen ontmoet, echt heel leuk 🙂 helaas moesten we rond half 12 echt naar huis, anders zouden we echt niet ons bed uitkomen de volgende dag..

Na de les van vrijdag (oja, nog een apart iets hier: er dronken wat jongens in onze klas -‘s ochtends- wodka in de les, maar de lerares zei er niks van, je kan praktisch alles maken bij haar, net zoals dat eigenlijk iedereen altijd te laat komt, soms wel een uur) ben ik naar huis gegaan en ben ik weer gaan slapen, want ik moest natuurlijk genoeg energie hebben voor ‘s avonds. Yael en ik zouden namelijk gaan stappen met nog wat andere mensen van de school die we de vorige avond ontmoet hadden (een hele leuke Engelse vrouw, een jongen uit Japan, een jongen uit Duitsland en een jongen uit Italië).

We hadden 10 uur ‘s avonds afgesproken bij de school en gingen eerst naar een bar om wat te drinken en wat tapas te eten. Daarna zijn we geloof ik nog wel een aantal bars in gegaan, we zijn op een aantal Plazas geweest, hebben enorme bekers Sangría gedronken en zijn uiteindelijk na een hele gezellige avond te hebben gehad rond 3 uur naar huis gegaan. Helaas konden we geen normale club of kroeg met leuke muziek vinden, maar donderdag doen we gewoon weer een poging! Aankomende vrijdag is het een nationale feestdag hier, dus het zal die avond ervoor vast al heel gezellig worden 😉

Zaterdag heb ik het heel rustig aan gedaan. Ik sliep uit tot 12 uur, heb wat geleerd, gewinkeld (wat ik nooit meer doe op zaterdagavond hier, want het was overvol in de winkels en op de straten), en daarna ben ik gaan slapen, want we moesten er zondag alweer vroeg af voor een (strand)dagje Cádiz!

Om 9 uur ‘s ochtends stapten we in de bus en waren we in anderhalf uur alweer in Cádiz! We verwachtten trouwens dat we in verrotte bussen zaten, maar het waren heerlijke luxe reis bussen. 🙂 ‘s Ochtends hebben we eerst de stad wat bekeken en daarna hebben we bij een restaurant heerlijk pizza gegeten. Daarna op naar het strand! Het strand was supermooi en het water was heerlijk, we hebben hier wel tot half 7 gelegen. Vooral aan het eind van de middag/begin van de avond is het echt heerlijk op het strand 🙂 Om 9 uur stapten we (helemaal verkleurd) weer in de bus naar Sevilla.

Het is nu maandag, en vrijdag vlieg ik alweer naar Lanzarote! Echt apart, wanneer je hier in Sevilla eigenlijk net gewend bent. Maar ik heb er heel veel zin in!