‘Stranden en feesten’

MINKE WINK

Het volgende land was aan de beurt: Thailand! Voor mij de tweede keer dat ik stappen zet op de Thaise gronden. Voor Sandra weer een reden om helemaal hysterisch te worden bij al het nieuwe wat ze ziet.

Krabi

Vanuit Langkawi, Maleisië, namen we de boot naar de Thaise grens. Vanaf daar was het een paar uurtjes met de bus naar Krabi, de opstapplaats voor het eiland Koh Phi Phi. Omdat we niet in een stuk door wilden gaan bleven we een nachtje in Krabi. Daar hebben we ons goed vermaakt in onze luxe kamer met tv en dvd-speler! We waren zo happy dat we eindelijk weer films vanuit ons bed konden kijken, in plaats van in een ijskoude cinema. We sloegen het nodige voedsel in en hebben ons tot laat in de avond vermaakt met South Park dvd’s.

Koh Phi Phi 

De volgende ochtend moesten we alweer vroeg op om de 9 uur boot te halen naar Koh Phi Phi. Binnen 2 uur kwamen we aan op het eiland en konden we maar niet begrijpen dat het hier laagseizoen was. Vanaf verschillende boten stroomde het eiland vol met backpackers. Door de mensenmassa heen zochten we een goedkope accommodatie op voor de nacht. Nadat we onze backpacks hadden gedumpt konden we rustig rond gaan kijken naar een andere accommodatie. Die was al snel gevonden, met zwembad uiteraard!

Die avond zagen we op internet dat de voetbalwedstrijd van Nederland om 02.00 uur zou zijn. Een mooie gelegenheid om van het nachtleven in Koh Phi Phi te proeven. We konden niet wachten om weer op stap te gaan! Het was alweer een tijd geleden, Maleisië heeft niet zo’n bruisend nachtleven als Thailand. Thailand is niet voor niks backpackersland nummer 1, en dat hebben we gemerkt! We hebben echt een topavond gehad, mede door de buckets. Samengevat: men koopt een emmertje van de straat, mixt het met een flesje alcohol naar keuze, een flesje redbull of een frisdrankje. Rietjes erin en drinken maar! De wedstrijd was helaas een flop, maar we hebben veel Nederlanders ontmoet waarmee we de rest van onze ‘vakantie’ hebben opgetrokken!

Het eiland Koh Phi Phi is ontzettend mooi. Azuurblauwe zee, witte stranden en heel veel backpackers! We hebben in totaal 8 dagen op dit eiland vakantie gevierd, veel op stap geweest en veel bij ons zwembad gelegen, heel productief allemaal. Na 8 dagen was het hoog tijd voor een nieuw eiland.

Koh Tao 

De reis naar Koh Tao was de meest bizarre reis die we tot nu toe hadden meegemaakt! We vertrokken om 1 uur ‘s middags en zouden de volgende ochtend om 6 uur aankomen op het volgende eiland. We pakten de boot naar het vasteland en vanaf daar moesten we nog 6 uren opgepropt in een minivan zitten. Dit was al niet zo’n pretje maar het ergste komt nog: we kwamen aan bij de pier waar we de nachtferry moesten pakken. Nachtferry? hmm, het was eerder een crappy vissersboot. Er lagen overal maandverbandmatrasjes tussen alle zakken rijst die ook mee naar het eiland moesten. Iedereen had aarzelend z’n plekje gevonden toen er opeens nog twee busjes aankwamen rijden. En de boot zat al vol.. dachten we. Er propten nog minstens dertig mensen zich in de boot. Daar lagen we dan, als sardientjes in een blik. Na een korte nacht kwamen we in het donker aan op Koh Tao. Hier werden alle backpackers in een taxi gepropt en gedropt bij de 7/Eleven. Hiervandaan moesten we maar onze accommodatie gaan zoeken. We kregen een behoorlijke nare eerste indruk van dit eiland. Er lag overal troep en drank, mensen zonder kleren liepen dronken voorbij en we zagen een vechtpartij tussen een local en een toerist. Na 1,5 uur vonden we een te duur hotel waar we gelijk ons bedje in zijn gekropen.

Hoewel we een behoorlijke slechte eerste indruk van het eiland hadden, veranderde dit al heel erg snel de dagen erna. We merkten al snel dat er op dit eiland een ongelooflijke laidback sfeer hangt. Bijna iedereen komt op dit eiland om zijn of haar PADI te halen. We twijfelden of we het wel of niet zouden doen, omdat we beide niet veel centjes meer op de bank hadden. Aangezien ik al jaren droom van mijn Open Water brevet, was de keus snel gemaakt. We mochten, omdat ik een course boekte, 4 nachten verblijven in een superdeluxe resort! En Sandra mocht daar ook van profiteren. We waren echt in shock, we hadden nog nooit van ons leven in zo’n luxe resort gezeten. Twee zwembaden, een enorme tuin en een restaurant met uitzicht op het resort en de zee, echt genieten!

De dagen die volgden waren druk voor mij, aangezien ik iedere ochtend 7 uur mijn bedje uit moest om te duiken, en ‘s middags in een klaslokaaltje theorieles kreeg. Dit was behoorlijk wennen! Sandra heeft de dagen opgevuld met wandelen, lezen en chillen bij het zwembad. We kwamen weer Nederlanders tegen waarmee we bijna iedere avond gingen chillen.

Op een zeker moment kwam Sandra op het idee om een tattoo te laten zetten. Na heel wat informeren vonden we een betrouwbare tattooshop waarmee we het ontwerp dat we wilden uitgebreid konden bespreken. Sandra was bloedzenuwachtig, maar de pijn viel heel erg mee. De tattoo werd gemaakt met bamboe, waardoor de pijn ook een stuk minder is. Ik volgde de volgende dag en we zijn nu zo blij met onze nieuwe tattoo’s! Het is echt een herinnering voor het leven aan deze reis.

De laatste avond konden we eindelijk vieren dat ik mijn PADI had gehaald! We hebben het gevierd met een groepje Nederlanders en Canadezen, waarmee we naar een discotheek vlakbij gingen. Dit was de zogeheten pre-full moon party, en het was een groot succes! We hebben de hele avond gedanst en buckets gedronken. Op naar de echte full moon party!

Koh Phangan 

De volgende dag moesten we brak en met drie uurtjes slaap achter de kiezen op de boot naar het volgende eiland: Koh Phangan! Hier hadden we het al de hele reis over, de beroemde full moon party zouden we dan eindelijk meemaken! We hadden al maanden van te voren een hostel geboekt, waar we achteraf spijt van hadden. We hadden op Koh Phi Phi gezien hoe het er aan toe kan gaan in zo’n dorm (kotsende en seksende mensen, dat soort chaos), dus we vreesden het ergste. Het viel gelukkig allemaal nog mee toen we aankwamen. Het hostel was super schoon, de mensen waren aardig en we hadden airconditioning! Al was het natuurlijk wel even wennen om samen met 24 andere mensen op 1 kamer te moeten slapen.

Het eiland was super druk, maar er hing een geweldige sfeer. Overal waren souveniershops met de nodige felgekleurde full moon shirtjes, broekjes, hoedjes etc. Je hoefde niet bang te zijn dat je geen outfit zou kunnen scoren! Wij konden niet wachten om te shoppen en hebben dat gelijk de eerste avond gedaan. Daarna zijn we met een bucket in een taxi gestapt en naar de beroemde poolparty gegaan! Wow, dat was echt gekkenwerk daar. Het zwembad lag vol (!) met dronken mensen die over elkaar heen zwommen, op elkaars rug klommen en weet ik wat nog meer. We moesten dit echt even laten bezinken en gingen bij het strand chillen. Al snel kwamen we in contact met mensen en we vonden de Nederlanders weer die we op het andere eiland hadden ontmoet. Al snel moest Sandra er aan geloven, een jongen gooide haar met kleren en al het zwembad in. Gelukkig kon Sandra net op tijd haar camera naar mij gooien. We waren namelijk niet van plan om een vierde camera te kopen, de eerste 2 zijn al gesneuveld tijdens deze reis.

De tweede avond zijn we weer naar de poolparty gegaan, en deze keer moest ik er eerst aan geloven. Eenmaal in het zwembad sprong er een jongen bovenop me, waardoor ik een klap op mijn hoofd kreeg. Ik klom uit het zwembad en iedereen keek me geshockt aan. Zelf deed het me niet zo’n pijn maar aan de gezichten te zien wist ik dat het mis was. Sandra kwam er al snel aanrennen en zag het horrorbeeld: mijn hoofd zat onder het bloed! We zijn snel naar de bungalow van de jongens gebracht en alles werd gedesinfecteerd en verbonden. Het leek gelukkig erger dan het was, uiteindelijk bleek er maar een kleine snee op mijn voorhoofd te zitten. Ik voelde me weer prima en we zijn tot half 7 in de ochtend door gaan feesten!

De derde dag was de dag van de full moon party, en ja: wij waren brak. We zijn in het Lazy House café gaan zitten. Dit is een soort van café/woonkamer met allemaal banken en grote tv-schermen. De hele dag door worden hierop films afgespeeld, een ideale plek om je brakdag door te komen! Die avond hadden we met twee Nederlandse meiden afgesproken om bij hun bungalow te gaan chillen en body painten! Dat was super leuk om te doen, wij hebben allemaal stippen op ons lichaam getekend, wat er geweldig uitzag in het donker! Op straat draaiden veel mensen hun hoofd en vroegen ons of we ziek waren, maar de meesten gaven ons complimenten op onze creativiteit. Het zag er ook apart uit natuurlijk, twee gestippelde meiden aan elkaar vastgeknoopt. Dat vastknopen was een geniaal plan, aangezien wij er heel goed in zijn om elkaar kwijt te raken en niet weer terug te vinden.

Met z’n viertjes zijn we naar het beroemde full moon strand gelopen. Het was allemaal zo bizar en onwerkelijk, al die felgekleurde mensen. Het waren er duizenden! Eenmaal op het strand aangekomen wisten we niet waar we moesten kijken. We hebben de meest bizarre mensen voorbij zien komen. We liepen van de ene kant naar de andere kant van het strand, en overal lagen mensen te slapen, te zwemmen in de zee of te plassen waar de mensen aan het zwemmen waren. De rest stond te springen en te feesten bij de verschillende stages! En we zagen vuur, heel veel vuur op het strand. Er waren van die lange touwen die in de fik stonden. Daar draaiden ze dan rondjes mee en degene die drie keer kon springen, krijgt een bucket, en meestal een aantal brandwonden. Het is best ziek eigenlijk, en we snappen niet dat zoveel mensen dat überhaupt willen doen. Er waren ook van die brandende hoelahoeps waar men doorheen kon springen, en een hoge glijbaan omringt door vuur. De klinieken draaiden een topomzet, het stond er vol met verbrande mensen. Bizar!

Na een paar uurtjes rondlopen hadden we het eigenlijk wel gezien. Dit soort feesten is niet voor ons gemaakt, het is te overwhelming. Het was geweldig om het een keer te hebben ervaren, om te hebben gezien wat voor aparte mensen er rondlopen, maar of we nog een full moon party willen meemaken? Nee dankje. We haalden tosti’s bij de 7/Eleven en waren de eersten die om 4 uur ons bedje inkropen.

De volgende dag was super lachwekkend, letterlijk iedereen was brak. Mensen liepen met ingevallen ogen langs, de bodypaint zat overal en er hing een echte ‘brak’ sfeer. De café’s met films zaten bom en bomvol. Ondanks dat we vroeg thuis waren, voelden we ons letterlijk gesloopt. Na 4 nachten achter elkaar feesten waren we echt op. Maar dat bleek nog niet het einde te zijn, want er bestaat ook zoiets als after-full moon party’s. We zijn met twee jongens naar het strand gegaan en hebben daar gechilt tot een uur of half 4. We konden wel merken dat we in nachtdieren waren veranderd. Overdag sliepen we alleen maar en ‘s avonds gingen we erop uit.

De dag erna boekten we onze tickets voor Bangkok en was het hoog tijd om dit eiland te verlaten. We vonden het geweldig, maar dit konden we geen dag meer volhouden. Het eiland liep ook leeg met de dag, en er waren geen feestjes meer. Iedereen verliet het eiland met een kater en een geweldige herinnering.

Bangkok

En nu zijn we dus in Bangkok!

We hadden een lange reis voor de boeg van maar liefst 12 uren. We hadden een jongen ontmoet in de Filipijnen die tijdelijk in het huis van zijn oom woonde in Bangkok. Ideaal, want we mochten er zo lang als we wilden blijven logeren. ‘s Avonds laat kwamen we aan en we waren echt verbaasd. Het huis, of beter gezegd villa, was prachtig en luxe en groot en totaal niet wat we hadden verwacht! Twee Thaise vrouwtjes gaven ons een kamer en water, dat bleken dus de housekeepers te zijn. Housekeepers! Wat een verschil met de kamer die we deelden met 24 andere mensen op Koh Phangan. We zijn super blij en dankbaar dat we hier mogen logeren, en tot nu toe is het heel erg gezellig! Vanavond gaan we met een groepje het Bangkokse nachtleven proeven, we zijn benieuwd!