Slapen in een zeecontainer in Bacalar

TINEKE WINK

Wat te doen met oude wegroestende zeecontainers? Tover ze om tot appartementen! Je ziet dit concept steeds meer terugkomen: oude zeecontainers die verbouwd zijn tot luxe accommodaties. Eigenlijk is het een soort tiny house.

Als ik een eindejaarsdeal tegenkom op Booking.com (55% korting!) om in een zeecontainer in Bacalar te slapen ben ik gelijk enthousiast. Gelukkig lijkt het mijn vriend ook wel wat om hier een paar nachten te verblijven. Op dat moment hebben we al een accommodatie in Bacalar, maar omdat het al twee dagen regent willen we hier een paar nachten langer aan vastplakken. Het zeven tinten blauwe meer waar Bacalar bekend om staat verdient een strakblauwe lucht zodat het er niet meer dofjes bij ligt.

Er zijn twee containers omgetoverd tot één appartement waardoor je best veel ruimte hebt als je met z’n tweeën bent. Het appartement bestaat uit een slaapkamer met een werkplek, een keuken met zithoek en bank, een badkamer en nog een aparte wc. In de slaapkamer vind je een vierpersoonsstapelbed en een werkplek. Je kunt er dus met vier personen in slapen, al zou ik dat vanwege de beperkte ruimte niet aanraden. Voor een gezin is het wel ideaal.

Je moet van de kitchenette niet te veel voorstellen. Er is geen gasfornuis en er staat enkel een filter koffiezetapparaat op het keukenblad. Meer dan een paar borden, wat bestek en een paar longdrinkglazen vind je niet in de keukenkastjes. Terwijl er aan ruimte in de keukenkastjes geen gebrek is. Een koffiemok was geen overbodige luxe geweest. Ik tover mijn Dopper dop wel om tot mok. De koelkast is wel lekker groot en bevat een extra vriesvak.

Unieke ervaring

Al met al is het een unieke ervaring om een keer in een zeecontainer te slapen. De dikke matrassen op de bedden zijn comfortabel, de douchecabine is ruim en voorzien van een grote douchekop, er is warm water (luxe in Bacalar!), er is genoeg ruimte en het zwembad is een grote toevoeging.

Locatie

De containers liggen iets buiten het centrum, op ongeveer 20 minuten afstand. Dat maakt dat het wel een rustige locatie is, op wat hondengeblaf na. Het mooie meer van Bacalar ligt op 10 to 15 minuten loopafstand.

Prijs

De normale prijs is ongeveer 100 euro per nacht op basis van twee personen. Wij kregen 55% korting waardoor we maar 46 euro per nacht betaalden. Ben je met vier personen dan betaal je normaal gesproken rond de 175 euro per nacht.