Slapen in een wijnvat in Zuid-Limburg

TINEKE WINK

Als ik één favoriet alcoholisch drankje mag kiezen dan is het wijn. Wat is er dan leuker om als echte wijnliefhebber in een wijnvat te slapen? Op een plek die wijn ademt. Zo krijgen we de kans om in een origineel Finkota wijnvat te slapen in dé wijnprovincie van Nederland: Limburg. Een leeg wijnvat welteverstaan, met bedden in plaats van wijn. Een wijnvat lijkt op een soort pod vanwege de ronde vormen en het gebruik van hout. Ruim is het niet, maar het maakt het des te knusser.

Hoe knus je het wilt hebben hangt af met hoeveel personen je in een wijnvat gaat slapen. Op camping De Cauberg in Zuid-Limburg vind je maar liefst vier stuks, waar je maximaal met vier personen in kunt slapen. Met z’n tweeën heb je genoeg ruimte, met z’n vieren is het ietwat behelpen. Als je ’s nachts naar de wc moet dan moet je over de ander heen klimmen. Maar met een beetje geluk heb je, net als wij, bijna alleen maar warme en zonovergoten dagen en ben je toch bijna alleen maar buiten te vinden. En als het dan even regent is het wel extra knus zo met z’n allen in het wijnvat.

Wijnvat ’t Veatje en ’t Tunneke (2-4 personen)

Dit zijn de kleinste wijnvaten op de camping. Geschikt voor 2 tot 4 personen. Het wijnvat is 430 cm lang en heeft een doorsnede van 227,5 cm. Aan het einde is een groot 2-persoonsbed. Onder het bed is een uittrekbare tafel. Links en rechts zijn zitbanken, welke zijn om te bouwen tot twee eenpersoonsbedden. Vanwege de ruimte is dit wijnvat aan te raden voor twee personen. Zo hoef je de zitbanken niet om te bouwen tot twee eenpersoonsbedden en heb je genoeg ruimte voor je bagage.

Wijnvat Chardonnay en Merlot (4 personen)

Deze wijnvaten zijn een slagje groter. Ze zijn 540 cm lang en hebben een doorsnede van 220 cm. De ingang is aan de zijkant. Aan de linker en rechterkant zijn tweepersoonsbedden die je via een opstapkrukje kunt bereiken. Onder de bedden zijn grote bergruimtes. In het middelste gedeelte is een zitbank en een uittrekbare tafel.

In de wijnvaten is geen keuken, wc en douche aanwezig. Je maakt dan ook gebruik van de sanitaire voorzieningen op de camping. Er is wel elektriciteit en verwarming voor de koudere dagen. Ook is er een magnetron, waterkoker en serviesgoed. Alle wijnvaten hebben een buitenruimte met een picknicktafel. Je hebt uitzicht over het prachtige Limburgse heuvelland. De wijnvaten Chardonnay en Merlot hebben wel de meeste buitenruimte.

Over de camping

Camping de Cauberg is een kleinschalige camping aan de rand van Valkenburg. Voor een groot zwembad en veel faciliteiten/entertainment moet je hier niet zijn, maar daardoor is het er wel gemoedelijk en rustig. De camping bevindt zich op het hoogste punt van de Cauberg op 147 meter. Hierdoor heb je hier een mooi uitzicht op de Geulvallei.De locatie is geweldig! Op een kwartiertje lopen vind je het centrum van Valkenburg en op 7 minuten loopafstand de populaire spa Therme2000. Daarnaast biedt het Zuid-Limburgse heuvelland volop wandelmogelijkheden en leuke autoroutes voor een mini roadtrip door de omgeving. Mede door de tropische temperaturen, het bourgondische leven, de vele wijngaarden en het glooiende heuvellandschap waande ik me een week lang in het buitenland. Maastricht stond bij mij al op nummer 1 van lievelingssteden in Nederland, maar nu heeft Zuid-Limburg ook mijn hart gestolen.

Lees verder: