Slapen in een pod in Mexico

SANDRA WINK

Bij het voorbereiden van een reis besteed ik altijd veel tijd aan het zoeken van de beste accommodaties. Kleinschalig, origineel en het liefst dan ook zo voordelig mogelijk. Zodra je zoekt via internet dan krijg je vaak duizenden opties. Het kan dan ook wel eens uren duren voordat ik de ‘perfecte’ accommodatie heb gevonden. Op internet klinkt de beschrijving top, zijn de recensies lovend en word je verleid door Instagram-waardige foto’s. 

Wanneer je daadwerkelijk op de plek bent en je de eerste indruk van de geboekte accommodatie krijgt, is het altijd nog een verrassing hoe het in het echt is. Is het zoals verwacht? Of waren de verwachtingen toch een tikkeltje te hoog? Hoe leuk is het dan als de accommodatie nóg leuker is dan verwacht. Zelfs zó leuk, dat je hier bijna niet meer wilt vertrekken. Een home away from home, zo voelt het bij het Kulu Tubohostel in Bacalar. De persoonlijke service maakt het extra speciaal. Terwijl het stortregent, krijgen we een heerlijke cocktail van de eigenaar.

We verblijven in Kulu Tubohostel Bacalar tijdens een reis door Mexico, Guatamala en Belize. Ik ben een maand op reis met vriendin Vera, en in het zuiden van de provincie Yucatan ligt het leuke plaatsje Bacalar. Een heerlijke plek om een paar dagen te relaxen. Helderblauw water, leuke restaurantjes en een gemoedelijke sfeer.  Bacalar staat ook wel bekend om een paradijselijk meer met 7 kleuren blauw water door de verschillende dieptes. Het is een verborgen paradijsje dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. We vermaken ons hier prima!

Er is een vaste gast in het hostel die ons verblijf onvergetelijk maakt. Baby wasbeer Coco is opgevangen door het hostel omdat hij moederziel alleen was achtergelaten door zijn moeder. Waarom, dat weten ze niet. Wel weten we dat Coco een heerlijk nieuw thuis heeft gevonden en we geven hem dan ook met liefde alle aandacht die hij nodig heeft. Omdat hij nog zo jong is en niks kan zien, tast hij met zijn pootjes de omgeving af. Even later valt hij als een baby in slaap in Vera haar schoot. 

Rondom het zwembad staan een handjevol pods. Of kubussen. Of cilinders. Blikjes. Noem het zoals je wilt. Hier slaap je in. Er staat een tweepersoonsbed in en verder.. niks eigenlijk. Het idee is heel leuk, maar de ruimte is wel wat aan de kleine kant. Verwacht dan ook geen mega luxe kamer, maar daar betaal je ook niet voor. Wel is er airconditioning, en dat voelt al heel luxe als je als backpacker door Mexico reist! Vanuit de kubus kijk je uit over het zwembad dat in de avond wordt verlicht door sfeerlichtjes. Heel knus en gezellig! De pizza’s en cocktails in het restaurant zijn geweldig en het is een geweldige plek om de avond door te brengen. Elke dag kregen we een ander ontbijt en koffie (alles inbegrepen) en gratis drinkwater. De douches hebben warm water en alles is spik en span. 

We hadden absoluut een geweldige tijd hier! Het personeel is geweldig, vriendelijk en ze konden niet meer doen om ons verblijf beter te maken. Deze accommodatie heeft echt een plekje verdiend als een van de meest bijzondere en originele accommodaties in Mexico. En het is dan nog eens extra leuk als het ook nog voordelig is!

Kijk voor alle informatie op de Facebookpagina van Kulu Tubohostel Bacalar.