Slapen in een eco-lodge bij Tayrona

MINKE WINK

Als je van mooie stranden houdt, dan is Tayrona National Park het hoogtepunt van je reis door Colombia. Veel reizigers bezoeken het park in slechts één dag. Zonde, want je kunt er namelijk ook voor kiezen om in Tayrona National Park te overnachten. Je hebt dan echter wel alleen de keuze uit veel te dure luxe accommodaties of basic slapen in een tent. Wij kozen ervoor om 2 nachten in Tayrona in een tent te verblijven. Het was een geweldige ervaring ondanks het gebrek aan comfort, maar we wilden voor en na ons bezoek aan het park graag een beetje luxe voor weinig geld.

En toen kwamen we uit bij Quetzal Dorado Eco Lodge. Deze fijne eco-lodge ligt wat hoger gelegen, in de buurt van de hoofdingang van Tayrona National Park. Vanaf het restaurant dat bij de lodge hoort, heb je hier een fantastisch uitzicht over de jungle.

Het restaurant serveert lekkere gerechten waaronder een aantal vegetarische opties. Je kunt hier heerlijk genieten van het eten onder het genot van een wijntje en vaak prachtige zonsondergang.

Daarnaast is er een heerlijk zwembad met comfortabele ligbedjes en service vanuit het restaurant. Schrik niet van de groene papegaaien die hier ronddwalen. Ze kunnen een hoop lawaai maken, maar zijn over het algemeen vrolijk en vriendelijk.  

De eco-lodge biedt luxe bungalows gemaakt van natuurlijke materialen die van alle gemakken zijn voorzien. Elke bungalow is ingericht in rustieke stijl met een comfortabel tweepersoonsbed en eigen badkamer. In de tuinen rondom de bungalows vind je een grote verscheidenheid aan planten en bloemen waardoor je het gevoel hebt dat je midden in de natuur slaapt, met een vleugje luxe.

Je kunt Quetzal Dorado Eco Lodge gemakkelijk bereiken met de bus vanuit Santa Marta of Palomino. Geef bij de buschauffeur aan dat je hier uit wilt stappen, dan zet hij je voor de deur af.

Quetzal Dorado Eco Lodge valt voor mij in de categorie: betaalbare luxe. Zeker als je met z’n tweeën bent hoeft het je niet meer dan een paar tientjes te kosten. Als je rechtstreeks contact opneemt met de lodge kunnen ze je soms zelfs nog een betere prijs aanbieden.

Of je nu wel of niet besluit om een of meerdere nachten in Tayrona National Park te verblijven, het is echt een aanrader om 1 of 2 nachtjes in deze lodge te verblijven 😉