‘Zon, zee, strand, siësta en hippies’

MINKE WINK

De 5-weekse Spaanse cursus in Valencia heb ik vorige week afgerond. Gelukkig was dit mijn laatste week op de Babylon Idiomas talenschool want de school had de hele maand te maken met stakingen van leraren waardoor ik behoorlijk wat lessen heb moeten missen. Uiteindelijk bleek dat de school al sinds begin dit jaar zoveel geldproblemen heeft waardoor het de deuren deze week definitief moest sluiten. Door deze problemen heb ik veel lessen moeten missen en uiteindelijk veel te veel betaald voor de matige lessen die ik wel heb gehad. Afgelopen vrijdag werd ook nog eens mijn laatste les gecanceld en heb ik de school voorgoed vaarwel gezwaaid. Echt een enorme teleurstelling.

Ibiza

Gelukkig was mijn humeur al snel weer opgeknapt toen Vera thuis kwam van haar werk en we ons klaar gingen maken voor onze trip naar Ibiza! Met onze Ikea rolkoffertjes hobbelden we vrolijk naar de metro die ons naar het vliegveld zou brengen. Met een klein vliegtuig vlogen we dezelfde avond nog het water over naar hippie-eiland Ibiza!

Eenmaal aangekomen op Ibiza stond onze zwarte glimmende Ford Fiësta al op ons te wachten om ons 3 dagen te vervoeren over het eiland. Nadat we een heerlijke nacht hebben geslapen in ons heerlijk ruime appartement in Playa d’en Bossa, vlakbij Ibiza Stad, gaan we de volgende dag op pad met onze huurauto.

We komen al snel terecht op een mooi strand met een leuk strandtentje waar we genieten van een smakelijk ontbijtje met uitzicht over zee.

Na het ontbijtje rijden we verder naar een geweldig uitzichtpunt vanwaar we uitkijken op het eiland Es Vedrà. De hoge concentratie van mineralen en metalen op het eiland zorgen ervoor dat dit één van de meest magnetische plekken op aarde is. De bevolking van Ibiza kent verschillende mythes en legendes over dit magische eiland. Volgens de hippies op Ibiza is dit rotseiland een magische plek omdat het een overgebleven topje is van de gezonken stad Atlantis. Ik weet niet of dit waar is, maar het is wel heel erg mooi om te zien!

De rest van de dag crossen we met onze Ford Fiësta over het eiland en belanden we uiteindelijk in het schattige oude centrum van Ibiza Stad waar we nog even de toerist hebben uitgehangen.

Omdat het prachtig weer is besluiten we de volgende dag naar een mooi strand te gaan om van de zon te genieten. Een voordeel van het laagseizoen op Ibiza is dat het op alle stranden heerlijk rustig is, waardoor je ze bijna helemaal voor jezelf hebt.

Een nadeel van het laagseizoen op Ibiza is het feit dat uitgaan in deze periode onmogelijk is. Afgezien van wat restaurants en barretjes in Ibiza Stad is alles dicht, vervallen of letterlijk dichtgetimmerd. Zelfs de meeste hotels zijn in deze periode potdicht. Echt heel apart om te zien. Met onze gekochte fles lambrusco uit één van de grotere supermarkten, die wel open zijn, besluiten we daarom die avond op het strand van Playa d’en Bossa te chillen en vliegtuigjes te kijken. En tot onze verbazing komt er elk half uur wel eentje overvliegen. Het is toch laagseizoen?

Op onze laatste dag op Ibiza, en mijn verjaardag, hebben we weer met de auto over het eiland getourd en nog een paar prachtige stranden en baaien bezocht.

‘s Middags hebben we heerlijk geluncht in Ibiza Stad en nog een paar uurtjes van de zon kunnen genieten op een strandje vlakbij de stad.

Die avond moesten we helaas afscheid nemen van onze geliefde huurauto en vlogen we samen met nog 10 andere reizigers in een verder leeg vliegtuig terug naar Valencia.