‘Prinseneilanden’

MINKE WINK

Vorig weekend besloten we een weekend op de campus te blijven om onze tripjes en reisjes te plannen. En om een beetje te studeren natuurlijk.

Zaterdagavond hadden we een housewarming van onze vriend uit Duitsland. Erg gezellig! Diezelfde avond zijn we weer terug naar de campus gegaan omdat we zondag zouden studeren. Zondagavond kwamen er een paar studenten langs om me alvast te feliciteren voor mijn verjaardag en ik had zelfs een kadootje gekregen!

De volgende dag, op mijn verjaardag, zijn Linda en ik samen met Stefanie naar Viaport (een groot winkelcentrum dichtbij de campus) geweest om te karten en chocoladefondue te eten. Die avond had ik samen met een andere Turkse student die op dezelfde dag jarig bleek te zijn als ik een feest georganiseerd in een dorpje dicht bij de campus. Bijna alle buitenlandse studenten en een aantal Turkse studenten waren aanwezig! Echt een geweldige avond!

De rest van de week bestond uit slapen, studeren en niks doen. Woensdagavond hebben we onze trip voor Springbreak (over 2 weken) gepland. Met een kaart van Turkije, 2 Lonely Planets en pennen en stiften hebben we onze route uitgestippeld en gekeken wat we graag willen zien in Turkije.

Op vrijdag zijn we naar de Syrische ambassade geweest om informatie op te doen over ons visa (voor onze reis na het semester).  Later die dag zijn we met een Turkse student uit onze Photography klas naar een paar fotogallerijen geweest. Aan het eind van het semester moeten we met zn drieën een foto-expositie opzetten. We moesten kijken welke gallerie we het beste konden gebruiken voor onze expositie.

Çamlica en Anadolu Kavagi

En toen was het alweer weekend! Op zaterdag zijn we samen met Loes en Davina naar Çamlica en Anadolu Kava geweest. Çamlica is een heuvel die je op kan klimmen ergens buiten het centrum van Istanbul. Na het beklimmen van deze heuvel heb je een ontzettend mooi uitzicht over, aan de ene kant het Europese Istanbul, en aan de andere kant het Aziatische Istanbul. Echt ontzettend mooi om te zien en we hadden er ook nog eens super lekker weer bij!

Na Çamlica zijn we met de bus naar Anadolu Kavagi gereisd. Dit kleine vissersdorpje (wat nog bij Istanbul hoort) ligt helemaal aan het eind van de Bosphorus, waar de Bosphorus uitmond in de Zwarte Zee. Na wat gegeten te hebben in een visrestaurant zijn we weer een heuvel op geklommen. Op de top van deze heuvel was een kasteel (of wat er nog van over was) te zien. Maar het mooiste waren wederom de uitzichten. Aan één kant kon je zelfs de Bosphorus zien uitmonden in de Zwarte Zee. Echt heel mooi om te zien! Na een tijdje besloten we de bus terug te pakken naar het centrum van Istanbul. We hadden in Ortaköy een plek gevonden om lekker thee te drinken, wat te eten en een waterpijp te roken.

Prinseneilanden

De volgende dag besloten we een van de Prinseneilanden te bezoeken. De prinseneilanden is een eilandengroep van 9 eilandjes in de Marmaris Zee. Je kunt met de ferrie 4 van deze eilanden bezoeken. Op deze eilanden rijden geen auto’s. Mensen worden vervoerd met paard en koets of ze lopen of gaan op de fiets.

Samen met een aantal meiden zijn we naar het grootste eiland, Büyükada, geweest. Aangekomen op het eiland hebben we een mountainbike gehuurd en hebben we een stuk gefietst. We zijn weer op de top van een heuvel geweest en konden genieten van ontzettend mooie uitzichten op de Marmaris Zee en de andere Prinseneilanden. Hier hebben we even rondgekeken. Na een tijdje ben ik samen met Christianne en Stefanie nog een stukje de bossen in geweest voor een beetje mountainbiken. Ik ben nog bijna over de kop gevlogen door de ontzettend steile hellingen maar het is gelukkig bij een blauw plek op mijn been en een lachbui gebleven. Die avond zijn we weer terug gefietst naar het dorpje om onze fietsen terug te brengen en een hapje te eten. Echt een ontzettend leuke dag gehad! Diezelfde avond zijn we met de ferry teruggegaan naar Istanbul om vervolgens terug te gaan naar de campus.