‘Prachtig Vietnam’

MINKE WINK

Ik kwam ‘s avonds laat aan in Hanoi en heb de volgende dag de stad verkent. Echt een compleet andere wereld. Heel erg druk en hectisch met al het verkeer, het getoeter en de chaos. Ik heb de hele dag voornamelijk rondgelopen in het oude gedeelte van Hanoi met allemaal kleine straatjes en marktjes.

Halong Bay

Voor de volgende dag had ik een tour geboekt naar Halong Bay. ‘s Ochtends werd ik opgepikt vanaf mijn guesthouse en reden we in een krakkemikkig busje naar Halong City vanwaar we op de boot gingen. Gelukkig zat ik in een leuke groep met veel verschillende nationaliteiten en mensen van mijn leeftijd. Eenmaal op de boot kregen we eerst een lunch voorgeschoteld. Daarna gingen we al varend naar Halong Bay en konden we genieten van het mooie uitzicht op het dek van de boot. We hebben 2 grotten bekeken en zijn daarna verder gaan varen. Op een gegeven moment stopte de boot ergens midden tussen de rotsformaties en dat werd onze slaapplek voor die nacht. De rest van de middag en avond hebben we ons prima vermaakt met zwemmen, karaoke en kaartspelletjes.

De volgende ochtend werd ik wakker met een geweldig uitzicht vanuit mijn raampje. Het regende helaas, maar ik ben toch met een klein groepje na het ontbijt gaan kayaken. Na een uurtje gingen we terug naar de boot en werden we weer terug gebracht naar land voor de lunch. Na de lunch gingen we met de bus terug naar Hanoi.

Sapa

Diezelfde avond ben ik in een nachtbus gestapt naar Sapa, helemaal in het Noorden van Vietnam. Hier kwam ik de volgende ochtend aan. Na het ontbijt en een douche begon de 2-daagse trekking. Samen met 2 koppels en een gids liep ik langs rijstvelden, heuveltje op, heuveltje af naar het eerste dorpje voor de lunch. Ik had natuurlijk weer eens de verkeerde schoenen aan en omdat het die dag regende, gleed ik alle kanten op. Gelukkig waren er 2 lieve vrouwtjes die me hielpen, maar daar stond natuurlijk wel tegenover dat ik een souveniertje van hen kocht toen we eenmaal bij de lunchplek waren. Na de lunch was het nog een klein stukje naar een ander dorpje waar we zouden overnachten in een zogenaamde homestay. De vrouw des huizes, onze gids en nog een ander meisje hebben een heerlijke maaltijd voor ons op tafel gezet. Na het avondeten hebben we nog een tijdje gekaart voordat we ons bedje inkropen.

Het regende gelukkig niet meer de volgende dag en na een ontbijt van pannekoeken met banaan en honing begonnen we aan het tweede deel van de trek. We gingen weer langs heel veel rijstvelden en hadden onderweg prachtige uitzichten over de bergen en nog meer rijstvelden. We hebben ook een stuk door een bamboe bos gelopen waar de paadjes heel erg glibberig waren. Na het bamboebos kwamen we uit bij een waterval waar we onze modderige voeten konden wassen. Vanaf hier was het nog een klein stukje lopen naar het dorpje waar we noodlesoep voor lunch kregen. Na de lunch werden we weer terug gebracht naar Sapa.

Hanoi

Vanaf Sapa ben ik ‘s avonds weer met een nachtbus terug naar Hanoi gegaan waar ik om 4 uur ‘s ochtends aankwam. Ik heb in Hanoi nog een tempel bezocht en het Ho Chi Minh museum en mausoleum. Vanavond reis ik, wederom met de nachtbus, verder naar Hue.