‘Panda’s en olifanten’

MINKE WINK

De tijd vliegt hier nog steeds en toch heb ik ook alweer het gevoel dat ik jaren niet meer in Nederland ben geweest. Maar ik ben gelukkig bekend met dit gevoel. Net als de korte heimwee momenten die snel weer overgaan omdat ik me maar al te goed besef dat ik ontzettend blij ben dat ik in dit prachtige land in deze heerlijk stad mag vertoeven tussen deze ontzettend lieve bevolking. Straks wil ik hier nooit meer weg..

Panda’s

Vorige week besloot ik een dagje dierentuin te doen. Samen met Sara en Noreen ben ik naar de Chiang Mai Zoo, iets buiten de stad, geweest. Deze dierentuin was erg anders dan de dierentuinen die ik gewend ben. Het was enorm groot met veel natuur en je moest met een busje vervoerd worden van het ene gedeelte naar het andere gedeelte van het park. Lopen was ook een mogelijkheid maar doordat de afstanden echt kilometers konden zijn en het natuurlijk ook bloedjeheet was besloten we voor een paar Baht meer het busje te pakken. Hoogtepunt waren natuurlijk de panda’s! Mama, papa en baby panda (Lin Ping) zijn de bewonderen in deze Zoo. Helaas was de baby panda alleen maar te zien via een tv scherm omdat ze geen zin had om naar buiten te komen. Verder waren de gibbon aapjes ook geniaal om te zien. Bijna alle dieren zijn van erg dichtbij te bewonderen wat het allemaal nog een stuk leuker maakt.

Olifanten

Het weekend daarop was er een grote olifantendag in het MaeSa olifantenpark niet ver van Chiang Mai. Uiteraard moest ik hierbij zijn! Samen met Noreen ben ik naar het olifantenpark gegaan om te zien hoe 72 (!!) olifanten een enorm buffet van meloenen, bananen en andere lekkernijen voorgeschoteld kregen. Ontzettend leuk om te zien!