Panama paradijs

MINKE WINK

Panama is de brug tussen Noord- en Zuid Amerika. Het is een klein land en makkelijk te bereizen. Panama is een interessant land met veel natuurgebieden, mooie stranden aan twee verschillende oceanen, en natuurlijk wereldstad Panama Stad waar het intrigerende, wereldberoemde Panama Kanaal doorheen stroomt.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de noordwestelijke kust van Panama, vlakbij de grens met Costa Rica. Deze eilandjes zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor ze hun charme hebben weten te behouden.

Het gelijknamige en kleurrijke stadje op het grootste eiland Colón is de hoofdstad van Bocas del Toro en naast de intense hitte kent dit stadje ook het typische laidback Caribbean sfeertje. Een perfecte plek om een paar nachten te verblijven.

Boquete

Boquete is een klein stadje dat verscholen ligt in het groene binnenland van Panama omringd door talloze koffieplantages. Naast het ontsnappen aan de hitte zijn koffie en de groene omgeving dan ook de voornaamste redenen om hier een paar dagen te blijven.

Santa Catalina

Santa Catalina is een minuscuul vissersdorpje waar je behalve af en toe een verdwaalde surfer of backpacker geen toerist tegenkomt. Hier zijn geen luxe hotels, winkels en restaurants maar alleen een paar simpele surfershostels, lokale eettentjes en één mini supermarkt.

Panama Stad

Het economische hart van Panama. Deze betonjungle staat vooral bekend om haar skyline, de enige in Midden-Amerika, en natuurlijk het imposante Panama kanaal. Panama stad is een tropische wereldstad omgeven door oceaan en jungle.