‘Paar dagen Blue Mountains’

MINKE WINK

Alweer 2 weken verder. We zitten ondertussen in onze 8e stageweek en zijn al aardig gesetteld in het bedrijf. Nog maar 6 weekjes en dan zijn we alweer klaar.

Zaterdag 4 oktober hadden we weer ons maandelijkse huisfeest in het stagehuis met dit keer als thema boer zoekt hoer. Erg gezellig! Heerlijk gedronken, gegeten, gelachen en gedanst. De volgende dag zijn we lekker thuis gebleven om bij te komen. ’s Avonds hebben we ons eigen feestje gebouwd in de kamer waar we slapen. Maandag hadden we in verband met een nationale feestdag nog een extra dagje vrij. Ik ben samen met een huisgenootje naar de Botanic Gardens geweest. Helaas ging het een beetje regenen en besloten we een hapje en een drankje te doen op Circular Quay.

Blue Mountains

Afgelopen weekend zijn we samen met 3 andere meiden naar de Blue Mountains geweest. We vertrokken op zaterdag richting Katoomba. Na een treinreis van 2 en een half uur kwamen we aan in dit kleine dorpje. We hebben meteen een kaartje gekocht voor een hop-on hop-off bus die ons naar de Blue Mountains zou brengen. Omdat we een beetje laat in de middag aankwamen in Katoomba besloten we nog gauw de bus te pakken naar Echo Point waar we konden genieten van een prachtig uitzicht over de Blue Mountains en the Three Sisters. Omdat de laatste bus een half uur later alweer terug zou keren naar Katoomba besloten we de rest te bewaren voor morgen om op zoek te gaan naar een slaapplaats.

Eenmaal terug in Katoomba begon het helaas keihard te regenen. Met onze tassen hebben we door de straten gerend op zoek naar een hostel. Uiteindelijk hadden we er eentje gevonden en konden we onze tassen droppen en droge kleren aantrekken. Nadat we een beetje opgedroogd en opgewarmd waren liepen we (het was ondertussen gestopt met regenen!) naar de ‘main street’ op zoek naar een gezellig plekje om te eten. We kwamen in een kleine ietwat aparte pizzeria terecht wat natuurlijk weer voor de nodige lachbuien zorgde. Na de maaltijd zijn we teruggegaan naar het hostel voor wat nachtrust.

De volgende ochtend hebben we lekker in het zonnetje ons ontbijt gegeten op het balkon van ons hostel. Van de regen was gelukkig niets meer te zien en te merken. Na het ontbijt zijn we weer met de hop-on hop-off bus naar de Blue Mountains gegaan. We zijn met een kabelbaan en een ontzettend steil treintje helemaal naar beneden gegaan de Blue Mountains in. Vanaf daar hebben we een wandeling gemaakt langs watervallen en andere mooie uitzichten. Op een gegeven moment kwamen we bij de Giant Stairway en besloten we deze op te klimmen, niet wetend dat deze alléén voor ‘experience walkers’ is!

Eenmaal boven waren we weer bij het Echo Point waar we de bus weer hebben gepakt voor een andere wandeling. We hadden een mooie route uitgestippeld maar liepen helaas een beetje verkeerd. We hebben nog wel mooie watervallen gezien maar ik was toch wel blij dat we uiteindelijk weer op de route waren en de autoweg weer te zien was. Wat een ervaring!

Eenmaal weer terug in de (beetje) bewoonde wereld besloten we de hop-on hop-off bus naar Leura te pakken om vanuit daar de trein terug naar Sydney te pakken.

Deze week nog wel een beetje last van spierpijn in mijn benen gehad maar het was het zeker waard!