Op avontuur met June

LINDA GROENEWOLD

Tsjakka! Nee, ik ben niet Emiel Ratelband, maar de knoop is wel eindelijk doorgehakt. Ik ga fietsen en neem alles mee om mezelf te kunnen redden onderweg. Hoelang? Geen idee. Waarheen? Geen idee. Ik ga op avontuur, ik ga fulltime wanderen en de rust en ruimte tegemoet. Vooral in mijn hoofd.

Ik ben Linda, 33 jaar en ken de WanderWinks via Minke. We hebben elkaar leren kennen in het eerste jaar van de studie die we aan de Hogeschool in Leeuwarden volgden. In het 2e jaar kozen we dezelfde afstudeerrichting: Video & Fotografie en daar sloeg de vonk over. Samen op studie naar het buitenland in Istanbul en daarna volgden nog vele reizen. De andere 3 zusjes heb ik door de jaren heen ook leren kennen en heb ik ook in mijn hart gesloten.

Het roer omgooien

Eind mei 2022 besloot ik alles op te zeggen. Mijn fulltime baan als afdelingsverantwoordelijke op de groente en fruit afdeling in de supermarkt en mijn studio. Zo goed als al mijn spullen verkocht ik. Met een leeg hoofd op pad gaan. Dit te durven doen leefde al zo lang vanbinnen. Het kwam zo vaak terug, het idee om te gaan fietsen. Jarenlang heeft het nooit als het juiste moment gevoeld, maar deze keer liet God mij zien en voelen dat ik er klaar voor ben. Het boek Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier dat drie keer in een week op mijn pad kwam, het verlangen om met de fiets op reis te gaan kwam weer terug, de Christelijke coach waar ik destijds naartoe ging, maakte weer wat los. Alles begon te bewegen en anders gezegd; alle puzzelstukjes vielen ineens op zijn plek. Het gevoel ‘uit de sleur’ en ‘het systeem’ te willen stappen, zoals ik het zelf noem, werd geboren. Het roer omgooien, een reset voor mezelf en doen wat ik wil zonder na te denken over wat anderen daar van vinden. Ik wil ervaren hoe het is om écht alleen te zijn. Alleen met mijn gedachten en gevoelens. Waar loop ik dan tegenaan? Hoe los ik dingen op? Wat voel ik? Waar heb ik zin in? Welke keuzes maak ik als ik alleen ben. Een reis die ik samen met God wil maken. Mijn vertrouwen compleet in zijn handen leggen en alles proberen los te laten. Genieten, van het leven.

De voorbereidingen

En zo geschiedde, de knoop is doorgehakt en nu ben ik werkloos, dakloos en heb ik alleen spullen over die belangrijk voor me zijn en die ik nodig heb voor mijn fietsreis. Ik ga op pad met mijn partner in crime: June! Ze is een Koga Miyata, tweedehands, maar wel met alles erop en eraan. She’s a fine looking lady. Gelukkig heb ik door mijn outdoor achtergrond en vele reizen al heel veel spullen die nodig zijn voor de fietsreis. Alleen reizen met een fiets is nieuw voor mij, dus die heb ik langzaamaan bij elkaar gesprokkeld de afgelopen maanden. Ook heb ik een bezoek gebracht aan mijn goede vriend Tim. Hij koopt fietsonderdelen en zet zijn eigen fietsen in elkaar. Ik vind het maar knap. Hij leek mij de uitgelezen persoon om een cursus ‘fietsreparaties bij pech op de weg’ te volgen. Thanks voor je hulp Tim! Hopelijk gaat het heel lang duren voordat ik iets moet vervangen.

Ondertussen heb ik afscheid genomen op mijn werk, ben ik weer naar mijn ouderlijk huis verhuisd in Lemmer en daarna heb ik me voorbereid voor het Pieterpad avontuur samen met Minke. As we speak zit ik nog in Nepal, Kathmandu met Esther en Minke en geniet ik van mijn laatste dagen hier. Op 4 november ben ik weer terug in Nederland waar ik dan de laatste voorbereidingen ga treffen voor mijn fiets avontuur. Op 9 november vertrek ik voor onbepaalde tijd de vrijheid tegemoet…

Volg mijn avonturen op Instagram.