‘Nieuwe school en onverwacht bezoek’

MINKE WINK

Na een ellendig lange, eenzame, brakke reis per trein, taxi, vliegtuig en metro kwam ik eindelijk aan in Alex en Vera’s casa in Valencia.

Valencia

Een dag na aankomst werd ik op maandag om half 9 ‘s ochtends verwacht op mijn nieuwe talenschool Babylon. Ik kreeg een introductie en een korte rondleiding voordat mijn eerste les begon. De eerste week op deze school was echt ontzettend wennen. Ik zit in een klas met nog 9 andere studenten waarvan het merendeel Chinees is. De lessen zijn minder profesioneel en overzichtelijk en het niveau tussen de studenten in de klas is best wel groot. Helaas, maar ik probeer er maar het beste van te maken met veel zelfstudie en Spaanse films kijken. Tot nu toe heb ik alleen ‘s ochtends les, wat dan wel weer super relaxt is.

Omdat een vriend van Vera uit Nederland op bezoek was heb ik de eerste dagen in Valencia naast de lessen en het studeren van de Spaanse taal voornamelijk gechilld. Zo zijn we bij een geweldig Italiaans restaurant uit eten geweest en hebben we gedanst in een salsa bar onder het genot van een veel te groot glas licor 43. Verder hebben we de stad bekeken en zijn we naar het strand en de shoppingmall geweest.

Aan het eind van de week kwam mijn lieve vriend, Pieter, me totaal onverwachts opzoeken. Ik wist nergens van en was natuurlijk helemaal in shock. Echt geweldig! Om het weekend in te luiden gingen we met z’n allen naar een kebabtent voor bier en pizza.

Omdat het heerlijk weer was gingen we de volgende dag met een rugzak vol voedsel naar het park. In het gras, bij de imposante gebouwen van de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, rolden we ons picknickkleed uit en genoten we van broodjes met brie, babybell kaasjes, worstjes, radler en heel veel zonnestralen.

Om de opening van het grootste en bekendste feest van Valencia, Las Fallas, aan te kondigen stonden we aan het eind van de middag, net als heel veel andere mensen klaar voor de Mascleta. Een heftige knalvuurwerkshow van ritmische en perfect getimede knallen en kleurenbommen. Echt heel erg indrukwekkend om mee te maken!

Onze oren kregen het de volgende dag nog eens zwaar te verduren tijdens een thuiswedstrijd van Valencia CF tegen Real Sociedad. Echt geweldig om een voetbalwedstrijd te zien en de intense emoties van de Spaanse voetballiefhebbers mee te maken. Met de zon brandend op ons hoofd stonden we, in het reusachtige Mestalla voetbalstadion, tussen de supporters te juichen voor Valencia, die de wedstrijd met 2-0 won.

Na de wedstrijd zochten we verkoeling aan het strand net buiten de stad en genoten we van paella en tapas tussen de Spaanse families in één van de vele strandtenten. ‘s Avonds hebben we lekker thuis op de bank gehangen met filmpjes, chips en bier.

Voor zijn laatste dag in Valencia heb ik de les van maandag geskipt en ben ik samen met vriendlief op pad geweest. We hebben de hele ochtend door het sfeervolle oude centrum van terras naar terras geslenterd en heerlijke koffie gedronken.

‘s Middags liepen we naar het strand van Valencia voor lunch en een heerlijke strandwandeling. Met zo’n 27 graden voelde het aan alsof het al hoogzomer was en begonnen we al aardig een kleurtje te krijgen.

Helaas moest ik mijn vriend vanochtend alweer op het vliegtuig naar Nederland zetten. De afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen, maar ik heb er ontzettend van genoten. Prachtig weer, heerlijk eten en fantastisch gezelschap!