Miami en Key West

MINKE WINK

Welcome to Miami, bienvenido a Miami. Bij Miami moet ik altijd denken aan het vrolijke nummer van Will Smith. Dat nummer maakt me zó blij. En Miami ook!

Het trendy Miami is het bruisende hart van Florida. De stad is een regenboog van kleuren met zijn Art Deco gebouwen en natuurlijk de bekende kleurrijke strandwacht huisjes. De bekendste straat is Ocean Drive waar de hipste restaurants en hotels te vinden zijn. Vooral ’s avonds zijn de verlichte Art Deco hotels in deze straat een must-see en typerend voor Miami. Het strand van Miami behoort tot één van de beste stranden in de omgeving met een schone zee en een breed wit zandstrand. Net als Ocean Drive is het strand van South Beach, overigens ook de meest beroemde wijk in Miami, dé plek om gezien te worden, terwijl North Beach meer een strand is voor families.

South Beach

South Beach is één van de bekendste stranden ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden ligt het strand van South Beach in het zuidelijke deel van Miami. Het leuke aan dit strand is dat je hier niet alleen komt om te zwemmen en te zonnen maar vooral om te zien en gezien te worden. De kleurrijke strandwacht huisjes maken het plaatje helemaal compleet. South Beach is Miami en Miami is South Beach.

Ocean Drive

Het Art Deco district is een wijk in South Beach waar honderden gebouwen te vinden zijn die behoren tot de kenmerkende Art Deco architectuur. Ocean Drive is de bekendste boulevard in South Beach met zijn vele hippe cafés en restaurants. Net als op het strand van South Beach is het hier zien en gezien worden. De duurste auto’s komen hier voorbij en dit is dé plek waar beroemdheden een drankje doen op één van de vele terrasjes. De boulevard staat vooral bekend om de Art Deco hotels met neon letters die ’s avonds oplichten, typerend voor Miami. Ocean Drive vormt het hart van het beroemde Art Deco district en veranderd ’s avonds in één grote levendige uitgaansbuurt. Dit is het Miami zoals je het kent uit films en videoclips. Geweldig!

Little Havana

Little Havana, oftewel la pequeña Habana, is zoals de naam al zegt, de Cubaanse wijk in Miami. Vrijwel de gehele bevolking in deze buurt spreekt Spaans en komt oorspronkelijk uit Cuba. Vroeger was deze wijk erg gevaarlijk met veel criminaliteit maar dat is gelukkig de laatste jaren sterk verbeterd. Hier koop je Cubaanse sigaren en kun je dominee spelende oude mannetjes bekijken in het kleurrijke parkje in Calle Ocho. Je hebt hier echt het gevoel dat je je in Cuba bevindt door de tientallen Cubaanse sigarenwinkels en restaurants. Het geweldige Cubaanse en betaalbare restaurant Versailles is echt een aanrader!

Wynwood Walls

Wynwood is een vrij onbekende wijk die de laatste jaren gepimpt en opgefleurd is door kunstenaars met graffiti. Deze wijk, in het noorden van downtown Miami, bestond voorheen eigenlijk vooral uit leegstaande warehouses en productiebedrijven, maar dit veranderde op het moment dat hier vele kunstprojecten gestart werden waarbij de rolluiken en muren van leegstaande panden werden omgetoverd tot ware kunstwerken. Nu is het een van de meest unieke en kleurrijke wijken in Miami. Absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Key West

De Florida Keys is een eilandengroep ten zuiden van Miami. Deze eilanden, de zogenaamde Keys, zijn met elkaar verbonden door een kilometers lange weg en meerdere bruggen. Vanuit Miami is het mogelijk om een dagtrip te maken naar de Keys met als eindstop Key West. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan door de koloniale bouwstijl die het eiland een uniek karakter geeft. De totale rit vanuit Miami naar Key West duurt ongeveer drie tot vier uur. Key West is klein genoeg om in een middag te bekijken en wanneer je uitgekeken bent is het heerlijk vertoeven op het strand.