‘Melbourne en Great Ocean Road’

MINKE WINK

En we zijn alweer een week verder! De tijd vliegt. Ik vermaak me nog steeds prima in Sydney maar ik ben toch ook wel blij dat ik over minder dan 3 weken weer lekker thuis ben. 

Great Ocean Road

Dit weekend zijn we met 2 jongens uit ons studentenhuisje naar Melbourne gevlogen. Met een dikke vertraging van 2 uur kwamen we midden in de nacht eindelijk op het vliegveld aan. We huurden een auto en reden door naar het hostel om nog een paar uurtjes slaap te pakken.

De volgende dag stond de Great Ocean Road op de planning. Met de jongens achter het stuur hebben we deze road in 1 dag kunnen rijden.We hebben nog een mooie boswandeling gemaakt en nog een paar prachtige stops gemaakt bij onder andere de Twelve Apostels en de London Bridge. We hebben echt ontzettend mooie uitzichten gezien!

En het mooiste van alles was nog wel, ja mijn droom is uitgekomen, we hebben koala’s in het wild gezien! Ik heb wel bijna een auto-ongeluk veroorzaakt omdat ik nogal overenthousiast begon te gillen toen ik opeens een klein grijs bolletje in een boom zag zitten, maar het was het waard. Verder op de ‘road’ hebben we nog veel meer koala’s gezien. Heel erg leuk!

‘s Avonds kwamen we aan in Port Fairy, een klein havendorpje, waar we een hostel hebben gezocht voor de nacht.

Melbourne

De volgende ochtend vroeg vertrokken we naar de stad Melbourne. In de middag kwamen we aan en genoten we van een drankje, een hapje en het zonnetje op ons hoofd. In de stad hing een ontzettend relaxte sfeer.

We vervolgden onze wandeltocht door deze stad naar de Eureka tower waar we vanaf een hoogte van bijna 300 meter een prachtig uitzicht over de stad hadden. De rest van de middag hebben we onze tijd doorgebracht in de vele parken van Melbourne om vervolgens terug te rijden naar het vliegveld, de auto te droppen en terug te vliegen naar Sydney.

‘s Avonds zijn we lekker vroeg naar bed gegaan om maandag weer fris en fruitig op onze stage te kunnen verschijnen. Zo’n weekend vliegt voorbij.

Net als mijn verblijf van 3 en een halve maand hier. Ik moet nog een week stage lopen. Na de laatste stagedag vliegen we naar Cairns (de Great Barrier Reef) om nog even te kunnen genieten van een korte vakantie.

En daarna keren we terug naar ons koude kikkerlandje wat ik nu toch wel een beetje ga missen.