Magisch Marokko

MINKE WINK

Het sprookjesland uit duizend en één nacht. Marokko is een land met traditionele berberdorpjes, moderne steden, kleurrijke markten, groene oases, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Dit land heeft het echt allemaal. Hier smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur samen.

Het land is ontzettend afwisselend. In de steden verdwaal je hier in het sfeervolle oude centrum en slenter je door de levendige soeks met zijn geuren en kleuren. In het binnenland van Marokko vind je de met sneeuw bedekte bergtoppen van het Atlasgebergte en de zandheuvels van de Sahara woestijn, en aan de kust langgerekte zandstranden en gezellige badplaatsen.

Marrakech

Marrakech is een oude, levendige stad met schitterende paleizen en moskeeën, en een drukke en rumoerige medina. Marrakech wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd, vanwege de stadsmuren en vele huizen die zijn opgetrokken uit rood leem. De medina is de oude binnenstad van Marrakech, en een doolhof van smalle straatjes en steegjes. Het levendige Djema el-Fna plein is het hart van de medina waar overdag alle mogelijke straatartiesten te vinden zijn. ’s Avonds word dit plein omgetoverd in een kleurrijke markt vol eetkraampjes.

Essaouira

In dit knusse vissersplaatsje kun je eindeloos rondslenteren door de smalle straatjes van de medina. Hier zie je veel wit met blauw geschilderde huizen die me doen denken aan Griekenland. Essaouira is een thuishaven voor vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkeltje hebben. Vanaf de vestingwallen, die de stad vroeger beschermden tegen indringers, geniet je van een prachtig uitzicht over de medina, de haven en de zee. De haven is ook absoluut een bezoek waard. Hier brengen vissers hun vers gevangen vis aan land en dat is spectaculair om te zien.

Atlas geberte, Aït Ben Haddou en de Sahara woestijn

In Marrakech kun je verschillende tours boeken naar andere plaatsen in Marokko. De driedaagse tour vanuit Marrakech door het Atlas gebergte naar Mergouza en de Sahara woestijn is echt een aanrader.

Vanuit Marrakech kun je een driedaagse tour naar de zandduinen van de Sahara woestijn in Mergouza boeken. Ochtends vroeg vertrek je vanuit Marrakech en rijd je kilometers door het Atlas gebergte met geweldige uitzichten. Je maakt een stop in Aït Ben Haddou, een klein dorpje met een prachtig eeuwenoud fort waar verschillende grote films zijn opgenomen. Vervolgens reis je verder door de schitterende Rose Valley naar de Dades Gorges, waar je een stop maakt voor een wandeling door deze enorme kloof. Echt heel bijzonder om te zien.

Je overnacht in de zogenaamde Gorge Valley en reist de volgende dag door naar Mergouza. In Mergouza stap je op een kameel en maak je een tocht door de Sahara woestijn naar het kamp waar je overnacht.

Een bezoek aan de stilte en de leegte van de Sahara woestijn is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. De tour is geweldig en absoluut de moeite waard als je de tijd hebt. Je ziet veel van het land in drie dagen.