Luxe en wellness in de Dolomieten

SANDRA WINK

In Italië, vlakbij de Dolomieten, ligt een unieke accommodatie waar je kunt kamperen. Risico van deze camping is wel dat je er nooit meer weg wilt gaan. Tijdens een roadtrip door Noord-Italië verblijven we hier 3 nachten. Luxe meets wellness op deze geweldige camping. Hoewel we van plan waren om te gaan hiken, komen we niet meer van deze camping af. Zoiets hebben we nog nooit gezien.

Caravan Park Sexten is een 5 sterrencamping waar je compleet in de watten wordt gelegd. Je kunt een heerlijk plekje kiezen om te kamperen. Er zijn grote, verwarmde douchegebouwen met ieder een eigen karakter. Wil je groter uitpakken, kies dan voor een premium pitch. Meer ruimte én een eigen luxueuze privé badkamer met whirlpool en terras. Ook is de fitness en het wellness gedeelte tijdens je verblijf inclusief.

Luxe en wellness

Na aankomst krijgen we een tas overhandigd. Dit is je wellness bag: gevuld met een fluweelzachte badjas, badslippers en handdoek. Er is een enorm wellness complex met verwarmde buitenzwembaden en jacuzzi’s. Vanuit de buitenbaden heb je een panoramisch uitzicht over de bergen. Na een hele middag dobberen en relaxen komen we er pas achter dat er naast al die baden ook nog een compleet sauna complex is met tientallen sauna’s. Zeker met de kou in de bergen (in september tussen de 0-10 graden) kun je je hier prima de hele dag vermaken!

We beginnen de dag met een workout in de fitness en duiken daarna de buitenjacuzzi in. In het saunacomplex zijn zowel buiten als binnensauna’s en ons hart maakt een sprongetje als we zien dat er opgietingen zijn. Na zo’n opgieting is het dompelen in het ijskoude bergmeer tussen de vissen écht een geluksmomentje.

Caravan Park Sexten heeft een ruime campingwinkel en 2 restaurants zodat je niet van de camping af hoeft te gaan. Hoewel de camping een tikkeltje massaal is, is de service top en wegen de nadelen lang niet op tegen de voordelen (lees: luxe en wellness) die je ervoor terugkrijgt. Wij komen zeker nog eens terug voor een langer verblijf en doen dan wél een poging om te gaan hiken (als het lukt 😉)

Prijzen en info

Je zult denken, daar hangt vast een behoorlijk prijskaartje aan. Het is zeker duurder dan een standaard camping maar als je bedenkt wat je er allemaal voor krijgt valt het best mee: we betalen gemiddeld 70 euro per persoon per nacht inclusief privé badkamer, wellness bag, onbeperkt gebruik van de fitness, buitenzwembaden en het saunacomplex. Als je flink gebruikt maakt van de wellness (wat wij ook zeker deden 😉) dan is het je geld dubbel en dwars waard!

Voor alle prijzen en info, neem een kijkje op de website van Caravan Park Sexten. of boek direct via deze link.