Leuke accommodaties in de Algarve

TINEKE WINK

Afgelopen november ging ik voor 5 weken naar Portugal. Het leek me fijn om één plek te blijven, wat dan mijn uitvalsbasis zou worden om de rest van de Algarve te verkennen. Urenlang struinde ik boeking sites af, op zoek naar het perfecte plekje. Mijn eisen: een mogelijkheid om buiten te kunnen zitten en een rustige locatie. Chromecast is een pré. Uiteindelijk vond ik een mooi appartement in Carvoeiro, een klein vissersdorpje. Met balkon, dakterras én Chromecast. Het bleef echter niet bij deze accommodatie alleen, na een heerlijke week in Carvoeiro begon het weer te kriebelen en wilde ik meer van de Algarve ontdekken. Carvoeiro als uitvalsbasis bleek niet echt te werken. Zonder auto ben je afhankelijk van het openbaar vervoer en die was in het dorpje minimaal aanwezig. Dus het werd tijd om mijn koffer weer in te pakken, op naar de volgende bestemming!

Omdat ik hou van originele slaapplekken voor bijzondere overnachtingen heb ik mijn best gedaan om de standaard accommodaties zoveel mogelijk links te laten liggen. Tenten en huisjes zonder verwarming vielen echter af, in de winterperiode is in het in Portugal ´s avonds best koud.

In deze blog deel ik de voor mij drie leukste accommodaties in de Algarve.

Caso do Limoeiro

Met stip op 1 staat deze studio in de landelijke omgeving nabij Cacela Velha Eigenaar Rui heeft in de inrichting veel gebruik gemaakt van hout en natuurlijke materialen. Er is een slaapvide, wat ik helemaal fantastisch vind. Naast het huisje is een groene patio en het staat midden in een landelijke, heuvelachtige omgeving vol met sinaasappelplantages. Je geniet hier van een zonsopkomst en zonsondergang over het weidse platteland. Hier zou ik zo kunnen wonen! Als je deze studio wilt boeken is een auto wel aan te raden, aangezien het treinstation op 4 km afstand ligt en het dichtstbijzijnde dorp ook. Maar je kunt ook net als ik gewoon gaan lopen 😉

Tiny house in Armação de Pera

Via Airbnb vond ik een pareltje van een tiny house aan de rand van het dorpje Armação de Pera. Tiny houses spreken me enorm aan, omdat het mijn droom is om ooit in een tiny house in de natuur te gaan wonen. Deze heeft echter maar een oppervlakte van 8m2, wat voor mij wel echt te klein zou zijn om in te wonen. De ruimte is wel heel praktisch ingedeeld. Er staat een bed in die eventueel uitgeklapt kan worden tot een tweepersoonsbed, een keukentje, een kast en een klein tafeltje met een stoel. De badkamer is verrassend genoeg best ruim. De leuke details en handgemaakte decoratie maken deze plek heel sfeervol. De gastvrouw Monica is een warme en gezellige vrouw waar ik me meteen op mijn gemak bij voel. Vooral de ochtenden zijn op en top genieten. Lekker met een thee op de veranda zitten met uitzicht op de olijfbomen. Af en toe krijg je gezelschap van één van Monica’s katten. Dit tiny house ligt in een rustige omgeving, je hoort hier alleen de vogels en in de verte wat verkeer.

Quintinha da Foz Guesthouse

Aan de rand van de stad Tavira, in een landelijke omgeving, ligt Quintinha da Foz Guesthouse. De eigenaren Patricia Jesus en Antonio Pires verruilden hun hectische bestaan in Lissabon voor de rust in Oost-Algarve. Hier runnen ze een boerderij die al generaties lang in de familie is. Zodra je op het erf komt rennen de honden al enthousiast op je af. Vier golden retrievers en een straathond die ze hebben geadopteerd. De studio is ruim en van alle gemakken voorzien. Op tafel staat er een welkomstdrankje en heerlijke hapjes (veelal uit eigen tuin) voor je klaar. Voor een kleine meerprijs krijg je ook een overheerlijk ontbijt geserveerd de volgende ochtend. Ontbijten doe je hier tussen de  sinaasappel- vijgen-, amandel-, granaatappel- en aardbeistruiken. En in gezelschap van de honden natuurlijk, die een geweldige toevoeging aan het verblijf hier zijn.