Langs de hoogtepunten in Bolivia

MINKE WINK

Bolivia is een compleet andere wereld. Het is een bijzondere bestemming met een prachtig en afwisselend landschap en kleurrijke en vriendelijke mensen. Dit is het land waar je de grootste unieke zoutvlakte, de hoogst gelegen hoofdstad en het hoogst gelegen meer ter wereld bezoekt.

In Bolivia zijn de inheemse culturen en bijbehorende gebruiken nog sterk aanwezig en ondanks dat het één van de armste landen van Zuid Amerika is, heeft het land een rijke cultuur en geschiedenis. Een reis door het kleurrijke en authentieke Bolivia is echt fascinerend, en trouwens erg goed te combineren met het zuiden van Peru.

Copacabana

Copacabana is een gezellig dorpje aan het schitterende Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika, op de grens met Peru en Bolivia. In dit schattige stadje vind je heel veel restaurantjes en zwanenbootjes. Ja inderdaad, fietsbootjes in de vorm van een zwaan. Het kleine strand aan het meer ligt er vol mee. Een bizar gezicht.

Verder is Copacabana de vertrekplaats van boten die naar het wonderschone wandeleiland Isla del Sol varen.

La Paz

La Paz is de hoogste hoofdstad ter wereld en de belangrijkste stad van Bolivia. Het is een boeiende stad met zijn smalle straatjes en kleurrijke kleine winkeltjes, en de ligging ten midden van besneeuwde bergen is ronduit spectaculair. Daarnaast is dit dé plek om te shoppen voor souvenirs. La Paz staat namelijk vooral bekend om zijn vele markten die werkelijk overal in de stad te vinden zijn. Als je een zonnebril nodig hebt ga je naar de zonnebrillenstraat. Heb je bouwmateriaal nodig? Dan ga je naar de bouwmateriaalstraat. Zo werkt het. Toeristen op zoek naar souvenirs gaan naar de souvenirstraat, een straat met tientallen kleurrijke winkeltjes naast elkaar. Hier kun je echt leuke en goedkope souvenirs scoren.

In de buurt van La Paz ligt een oude stad met meerdere tempels die nog voor het Incarijk is gebouwd door de Tiwanaku-indianen. Er is nog steeds weinig bekend over deze mysterieuze stad, die misschien wel de oudste ter wereld is.

Salar de Uyuni

Het onaantrekkelijke stadje Uyuni is de poort tot de wereldberoemde Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Ruwe rotspunten, gortdroge landschappen en metershoge cactussen zorgen voor een spectaculair uitzicht in dit buitenaardse landschap. Het is een prachtig stukje Bolivia dat je absoluut niet mag overslaan.

Vanuit Uyuni boek je een dagtrip of meerdaagse excursie naar de eindeloos witte zoutvlakte in een stuk bizar niemandsland. Bij de aanbevolen meerdaagse excursie bezoek je, naast de zoutvlakte en een indrukwekkend treinen kerkhof vlakbij het stadje, ook de schitterende omgeving verder landinwaarts met prachtige meren en lagunes waar talloze flamingo’s paraderen. Onderweg zie je het landschap, en voel je de temperatuur, steeds veranderen en kom je veel wilde dieren tegen waaronder alpaca’s en lama’s. Echt geweldig!