‘Lang weekend Tasmanië’

MINKE WINK

Ik verblijf ondertussen alweer meer dan 2 maanden in Sydney. De tijd vliegt nog steeds. Stage gaat nog steeds erg goed. Verder doen we in de weekenden genoeg leuke dingen.

Tasmanië

Een week geleden zijn we 3 dagen naar Tasmanië geweest met 2 andere meiden. Tot nu toe echt het absolute hoogtepunt van mijn hele verblijf hier! Zaterdagochtend vertrokken we vanaf Domestic Airport Sydney naar Hobart Tasmanië. Eenmaal aangekomen in Hobart hebben we een auto gehuurd en zijn we op pad gegaan. Vanuit Hobart zijn we door de Western Wildernis (echt letterlijk 1 kronkelweg en verder alleen maar wildernis) naar Mountfield National Park gereden. Hier hebben we een korte wandeling gemaakt langs een waterval en vervolgens zijn we doorgereden naar Lake St Claire waar we genoten van een prachtig uitzicht over het meer met de bergen op de achtergrond. Alleen al in de auto keek je je ogen uit. Zoveel verschillende landschappen, allemaal even mooi en bizar. Echt heel gaaf om te zien.

Na de tussenstop bij Lake St Claire zijn we doorgereden naar Queenstown. Een heel klein dorpje midden in de bergen. Hier hebben we heerlijk gegeten.

Vervolgens zijn we ’s avonds nog doorgereden naar een ander dorpje op zoek naar een slaapplaats. In een prima hostel/hotel voor weinig geld kwamen we eindelijk aan onze nachtrust toe.

De volgende ochtend vertrokken we om 7 uur ’s ochtends om in één dag van de west kant naar de oostkust te kunnen rijden. Onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt in een National Park waar we de Cradle Mountain konden bewonderen. Weer een totaal ander uitzicht maar ontzettend mooi om te zien. Omdat het hier best wel koud was besloten we het bij het uitzicht te houden en door te rijden naar het oosten.

Aan het eind van de middag arriveerden we in het kleine vissersdorpje Bicheno aan de oostkust. We hebben hier een slaapplaats gevonden en een pinguïntour voor de avond geboekt. Met een gids zijn we naar het strand geweest waar we pinguïns konden bekijken van 2 meter afstand. Echt zo schattig!

De volgende dag zijn we via de oostkust naar Coles Bay gereden. Na een korte strandwandeling zijn we doorgereden naar het Freycinet National Park waar we uiteraard weer konden genieten van prachtige uitzichten, dit keer van stranden, Sleepy Bay, Honeymoon Bay en Wineglass Bay. Echt heel mooi om te zien.

In de middag besloten we weer terug te rijden naar Hobart voor een korte wandeling langs de haven, een hapje en een drankje. Hierna hebben we nog even gauw de tank volgegooid en de auto teruggebracht om vervolgens weer terug te vliegen naar Sydney.