‘Krabi’

TINEKE WINK

Dankzij ons geweldige hostel (dat in de top 3 staat van beste hostels in Azië), de leuke mensen die we hier hebben ontmoet, de sfeer en de stad zelf, hebben we hier een toptijd gehad.

Hostel

Pak Up hostel is heel groot, ruim en schoon. Het heeft een grote loungeruimte met tv, banken en zitkussens, een benedenbar en rooftop bar, ruime dorms (met een grote la voor backpack onder het stapelbed, super handig!), goede bedden, kortom: een plek waar je wel 24 uur per dag kan zijn.

De eerste avond gingen we met een Nederlands meisje, Riki, een drankje doen in de benedenbar. Daar kwamen we ook de twee Ieren tegen die ook bij ons op de kamer sliepen. Samen met hen besloten we de avond voort te zetten op de rooftop bar, we wilden zingen! Er was namelijk een open mic avond. We werden begeleid op de gitaar en dat ging best goed, al miste ik wel een groot karaokescherm waar de tekst voorbij komt zodat je weet waar je bent. De Ieren waren ons enthousiaste publiek en klapten en joelden na elk (vals) nummer dat we ten gehore brachten.

Railay beach

Riki wilde naar Railay beach (dat is een klein schiereiland wat alleen te bereiken is per longtailboot) en ons leek het ook wel wat. We stelden voor om samen te gaan dus zo geschiedde. Het was bloedheet die dag, dus we lagen meer in de zee dan op het strand zelf. Maar zelfs in zee was het heet. Ik heb dan ook de heetste uren van de dag in de schaduw doorgebracht, op een terras met mijn reisdagboek bij de hand. Ik keek naar de die hards die lagen weg te branden in de zon (er was amper schaduw op t strand) en dacht ik zit hier wel even goed 🙂

Boekwinkel

Op de tweede dag bleven we rondhangen in Krabi. Winkelen, fruit shakes drinken, terrasje pakken, voetmassage en chillen in het hostel. Dat was zo ongeveer de dagbesteding. Toen Ingrid even alleen op pad ging en terug kwam in het hostel zei ze dat ze een boekwinkeltje met Nederlandse boeken had gevonden. Of ik even wilde kijken. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen! Ik gaf hier mijn heerlijke bank met liefde voor op. Eenmaal daar vond ik tussen veel oude meuk nog 2 leuke en redelijk nieuwe boeken. Ik kreeg ook nog korting omdat ik mijn 2 uitgelezen boeken daar inleverde. Overigens wel een beetje met pijn in mn hart, twee spiksplinternieuwe boeken inruilen tegen 2 tweedehandsjes en ook nog moeten betalen. Maar wel heel blij, nu heb ik weer 5 boeken op voorraad.

Nightmarket

‘s Avonds gingen we naar de nightmarket van Krabi. We keken onze ogen uit naar de talloze heerlijke eet- en drinkkraampjes. Wat baalden we dat we al hadden gegeten, als we dit hadden geweten… Maar de volgende dag vond ons avondeten daar wel plaats. Tasjes vol met lekkere hapjes voor nog geen 2,50 in totaal 🙂 Niet alles was even lekker, soms vind ik het eten hier te pittig. Maar ach, voor dat geld…

Backpackers Ik heb nog nooit zoveel backpackers bij elkaar in 1 hostel gezien dan hier. Krabi voelde ook net als een dorp, overal waar je was kwam je wel weer iemand van het hostel tegen. We hebben in een paar dagen heel veel mensen ontmoet. Krabi heeft niet echt een denderend uitgaansleven maar dat was geen probleem. Blijven plakken in het hostel was namelijk veel leuker! Zo hadden we dus een open mic avond, een filmavond en een avond dat we met twee Zweden, een Franse, twee Koreanen, twee Engelsen, een Nederlander en een Amerikaan aan tafel buiten tot laat biertjes te dronken. Zo mooi al die nationaliteiten bij elkaar. Het was een van de beste avonden tot nu toe, heel veel gelachen en lol gehad.

Tour

Op onze laatste dag in Krabi, hadden we een tour geregeld. Af en toe wel lekker makkelijk, dan hoef je niet zelf uit te zoeken hoe je ergens moet komen en soms is het wel fijn als een dag een soort voor je is ingevuld. Er stonden drie dingen op het programma. Zo was het eerste een bezoekje aan de hot water springs waterfall. Daar hebben we heerlijk gechillt in het 35-40 graden warme water. Als het even te warm werd namen we even een duik in het koude gedeelte. En zelfs hier kwamen we weer bekenden van het hostel tegen! Onze tweede stop was de Blue Pool en Emerald Pool, natuurlijke zwembaden. De Blue Pool was prachtig, het water is hier blauwer dan blauw. Al mochten we hier helaas niet in zwemmen, dus het bleef bij kijken. In de Emerald Pool kon dat wel dus hier namen we een verfrissende duik. We vonden de indeling van de dag een beetje vreemd want het laatste wat zou komen was een ware uitputtingsslag waar ik na afloop wel een verfrissende duik had kunnen gebruiken. We gingen namelijk naar de tiger cave temple, maar voor we daar kwamen, moesten we eerst 1.237 treden naar boven. Hijgend, zwetend en met het hart in onze keel trotseerden we de vele treden. Op dat moment had ik ipv een tempel ook wel een zwembad op het dak willen zien, maar het mega grote Boeddhabeeld van goud was wel prachtig om te zien. En ook het uitzicht was super.

Ik zou zo in dit hostel kunnen wonen, maar onze reis gaat verder. Vandaag vertrekken we naar Koh Phangan, het eiland van de full moon party! We gaan met eigen ogen zien hoe heftig het daar aan toe gaat haha.