‘Koh Phi Phi’

TINEKE WINK

De eerste 3 dagen regende het veel, de zonnebrillen werden verruild voor de poncho’s en paraplu’s. Een regenbuitje hier is best verfrissend, maar drie dagen regen is niet leuk meer. Zeker niet als je dolgraag naar het strand wil en de omgeving wil verkennen. Vooral donderdag, 5 december, was dramatisch. Op die dag regende het de hele dag door en konden we niets. Nou ja, we konden wel iets, een beetje schrijven en lezen bij het hostel. Oja en shoppen! We gingen apart van elkaar op pad om een sinterklaascadeautje voor elkaar te kopen. We spraken af elkaar over een uur weer in het hostel te zien. Ik belandde in een heel tof soort vintage winkeltje. Mijn oog viel op een mooie legergroen jasje van Topshop. Ooh hebben hebben hebben! Doe normaal, sprak ik mezelf toe, die heb ik hier toch helemaal niet nodig? Daar is het hier veel te warm voor. Na een uur kwam ik met lege handen weer terug. Ik heb eerst maar even een gedicht geschreven en ben vervolgens weer terug gegaan. Ik kocht een heel schattig olifantenhanger voor Ingrid, dus het sinterklaascadeautje was binnen. Ik dacht weer even aan het jasje. Het liet me maar niet los. Tot ik me ineens iets bedacht: ik ga hierna natuurlijk naar Indonesië en ik heb gelezen dat het daar kouder is dan hier. Het perfecte excuus om hem toch te kopen! Want ik heb behalve 1 trui niets warms mee, dus wat als het daar afkoelt? Helemaal blij reken ik af, wat kan shoppen toch gelukkig maken! Met de verkoopster babbelde ik nog wat over het weer (‘die jas kun je nu goed gebruiken.’ ‘ja, we hebben tot nu toe alleen maar regen hier gehad.’ ‘ja vervelend hé, ik hoop dat het morgen weer gaat opklaren’) net Nederland haha.

Buckets

Op Ko phi phi gingen we voor het eerst aan de buckets! Men neme: een emmertje met daarin een blikje frisdrank naar keuze, redbull en een flesje sterke drank naar keuze. Lekker mixen, ijsblokjes erin, rietjes erbij en drinken maar! Mierzoet, maar wel lekker. Voor een wijndrinker wel even wennen, deze zoete meuk. De buckets sloegen keihard aan en we gingen aangeschoten in de zee met onze buckets. Het kan hier allemaal gewoon, er lijken hier geen regels te zijn, heerlijk!

Sinterklaas op koningsdag

Donderdag 5 december was het hier feest, de koning is namelijk jarig! Verwacht geen uitgelaten, dronken Aziaten met vlaggetjes op hun wangen en van top tot teen uitgedost in de nationale kleur, nee dat was het verre van. De enige overeenkomst met het vieren van koningsdag in Nederland is dat zij ook kleding dragen in de nationale kleur, zij het alleen een geel t-shirt. Verder vieren ze het heel sereen met een brandend kaarsje in hun handen. Toen we ‘s avonds op het terras zaten en Sinterklaas wilden vierden zei de ober nog nadrukkelijk: no alcohol anymore (het was 9 uur). Nou daar hadden we op dat moment echt geen behoefte aan want we voelden ons echt beroerd. Ik had last van mijn maag en Ingrid had een volgens mij een voedselvergiftiging opgelopen. Nog nooit zo snel Sinterklaas gevierd! Het kwam ons wel goed uit dat alle kroegen die avond vanwege koningsdag dicht zouden zijn (hoezo omgekeerde wereld?) want het enige wat we nog konden is in bed liggen.

Stappen

Dan komen we nu bij het hoofdstuk stappen. Telkens waren de omstandigheden er niet naar om uit te gaan (niet in de mood, koningsdag, ziek) en zo was ons eerste echte stapavond pas afgelopen zaterdag. We hebben ons goed ondergedompeld in het feestgeweld dat begon in barren en eindigde op het strand. Het was een geweldige avond!! De volgende dag had ik wel even een fikse kater door de combinatie van mixdrankjes, shotjes en bier. Maar met een vitamineshot in de vorm van mijn vertrouwde mangoshake, een frisse duik in het zwembad en na een goed antikaterontbijt was die terrorkater zo goed als over. Gisteren ook nog goed gefeest op het strand, heerlijk om gewoon op blote voeten te kunnen dansen! Ik zal het uitgaan op Koh phi phi best wel een beetje missen, hopelijk is t op andere plekken ook zo leuk!

Tour

Zaterdag begon de zon weer volop te schijnen en zo hadden we mooi nog 2 dagen mooi weer. Nu konden we eindelijk de tour doen die we al de hele week wilden doen maar uitstelden vanwege het weer. Op een longtailboot vaarden we met een groep naar de eerste hotspot: monkey beach! Letterlijk aapjes kijken vanaf onze boot. Super schattig om te zien, zo veel beter dan die aangeklede aapjes die ik hier wel eens op straat zie. Daarna gingen we snorkelen! Dat had ik nog nooit gedaan en moest wel even wennen aan de manier van ademhalen door zo’n ding. Maar wel heel tof om al die vissen te zien en een mooi voorproefje op het duiken! (20 dec gaan we 4 dagen duiken op Koh Tao). Daarna naar de laatste hotspot: maya beach! Hier is de film ‘the beach’ met Leonardo Dicaprio deels opgenomen. Hier keek ik het meest naar uit en het overtrof al mijn verwachtingen, super mooie plek! (alleen beetje jammer van de vele toeristen :p)

En nu gaan we 2 dagen naar Koh Jum, een heel klein eiland in de buurt zonder internet en elektriciteit. We hebben nog geen accommodatie maar dat moet vast wel lukken, daar zijn wel veel bamboehutjes. En anders maar a la expeditie robinson back to basic en slapen op het strand. ik vind het heerlijk hier. Ik ben zo geen wintermens dus is het voor mij op en top genieten om in december op het strand te kunnen liggen. Maar ook het reisleven bevalt zo goed! Lekker elke dag op slippers lopen, strand, vrijheid, nieuwe ervaringen.. Gewoon doen waar je zin in hebt 🙂 Alleen lopen in de hitte met een backpack op mijn rug vind ik iets minder, evenals lek gestoken worden door muggen en kleren die in no time vies worden en niet zelf kan wassen. Maar ach, die wegen zo niet op tegen de voordelen!