‘Koh Phangan’

TINEKE WINK

De reis naar onze nieuwe bestemming duurde lang. We zijn 8 uren onderweg geweest, en kwamen dan ook 1,5 uur later dan gepland aan. Terwijl we ook oog eens een half uur te vroeg vertrokken. Ach, tijd is hier een ruim begrip, en aangezien je toch nergens op echt op tijd voor hoeft te zijn (behalve als je een vliegtuig moet halen) raak je hier veel minder gestrest van dan van vertragingen van de NS.

Lime and soda resort

We zaten in een beachresort in een super leuk huisje. Wel de budget variant uiteraard, met ventilator ipv airco en geen warm water. De overnachtingen waren inclusief ontbijt, elke ochtend konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet zoals toast, eieren, vers fruit, pannenkoekjes, yoghurt en muesli. We maakten hier elke ochtend gebruik van, zelfs na de full moon party. Snel ontbijten en daarna weer het bed in kruipen.

Private beach

Het allerfijnst aan dit resort was dat het een privé strand had. Zo stelden we elke ochtend na het ontbijt twee strandbedjes veilig en bleven daar meestal tot een uur of 2/3 liggen. Daarna het centrum in, winkelen, naar de markt om te eten en te drinken, terug naar het resort, daar chillen en ‘s avonds weer terug naar het centrum om te eten. Meestal op de markt, waar het eten heerlijk en goedkoop was. en zo vlogen de dagen hier om. We waren best wel lui en hadden geen zin in om van alles te ondernemen. Maar er is hier verder ook niet veel te doen.

Poolparty en Full Moon Party

De avond voor de beruchte full moon party was er een poolparty in ons resort. Het begon met een bikini-contest. Niet boeiend dachten wij, tot we hoorden dat het een bikini-contest tussen mannen zou worden. Interessant…drie stoere brede mannen, een ladyboy en twee ubergays durfden de uitdaging aan en droegen een miniscule bikini die hun private parts nog maar net bedekten. Behalve bij eentje…we kregen een a la facebook like bordje waarmee we konden stemmen. Een hilarische catwalkronde volgde en we lachten ons dood om zoveel onbeschaamdheid. Na deze contest verwachten we dat het feest los zou barsten in het zwembad. Maar nee, iedereen bleef keurig aan de kant. Terwijl we wel hadden verwacht dat de hysterische Engelsen even een duik zouden nemen. Het is niet voor niets een poolparty dachten wij dus we maakten maar ons eigen feestje in t zwembad. Maar liefst 1 andere jongen sprong er later ook maar dapper in. Rond 1 uur was het feest wel gedaan. Als we wilden konden we nog uitgaan want er was voorafgaand nog een feestje waar veel mensen naar toe gingen, maar wij vonden de entreeprijs daarvan te duur en we wilden niet brak zijn op de dag van de full moon party.

Full moon party

De dag hiervoor hadden we al onze outfits geshopt dus we waren er klaar voor. Voorafgaand hadden we een mexican dinner in ons resort (zat ook bij de overnachtingen inbegrepen). Het water liep me in mijn mond bij het zien van dit buffet, maar t zag er lekkerder uit dan het was helaas. Bovendien was het koud geworden…blijkbaar houden ze een buffet hier niet echt warm. Voordat we om 11 uur met de taxi zouden worden opgehaald, konden we onszelf eerst nog vol kliederen met bodypaint bij de beachbar. Super leuk om te doen! We deelden de taxi naar de full moon party met onze Nederlandse en Duitse buren en samen met hen kochten we ons eerste buckets en liepen het strand op. Om ze niet veel later alweer kwijt te raken omdat we van alle kanten werden aangesproken, soms met een you are cute, andere keer weer met een heey where are you from? De openingszin die het meest voortkomt. Het werd een mooie avond met veel buckets, losgaan bij de stages op t strand en veel small talk van hetzelfde kaliber met backpackers. Het was veel minder heftig dan verwacht. Ja er stonden mensen te plassen in de zee en hier en daar lag er iemand knocked out op de grond. Maar dit vonden we niet wereldschokkend. Later hoorden we ook van anderen dat ze het heftiger hadden verwacht. Tegen 4 uur besloten we terug te gaan en deelden een taxi met een aantal jongens van ons resort die toen we bijna terug waren ineens een lied instarten. Oh leuk, dacht ik gaan we zingen. Ik had elk lied verwacht, maar niet I want it that way van the backstreet boys. Geweldig hoe ze dit nummer zo vol overgave zongen en het serieus een geweldig lied leken te vinden. Ik zong uiteraard luidkeels mee. Na een kleine afterparty in t zwembad, doken we ons bed in.

Al met al: fijne dagen op Koh Phangan gehad! Niet mijn favoriete eiland, daarvoor vond ik het toch wat te groot en massaal en ook niet bijzonder mooi. Morgenochtend vertrekken we in de vroege ochtend naar Koh Tao, om een 4-daagse duikcursus te gaan doen. Daarna blijven we er nog een paar dagen om er kerst te vieren. Ik heb nog nooit gedoken en knijp hem wel een beetje, maar ik heb er wel zin in!