Kleurrijk Keukenhof

MINKE WINK

Deze zomer ga ik wat meer van Nederland zien! Dat zei ik een aantal weken geleden tegen mezelf. Na een jaar vol reizen kwam ik eind 2015 weer eens blut en werkloos thuis. Gelukkig vond ik binnen een paar maanden mijn droombaan als reisadviseur bij een reisorganisatie die perfect bij me past en met veel plezier reis ik nog steeds elke dag, naar kantoor. 😉

Op een dag zat ik in de bus uit het raam te staren weggezonken in gedachten, genietend van het uitzicht en het mooie weer, me bedenkend dat Nederland toch ook wel echt mooi is. Ja, mijn besluit staat vast, deze zomer ga ik in mijn vrije weekenden eens wat meer van Nederland zien!

En laat ik meteen maar beginnen met de grootste toeristische trekpleister in Nederland, waar een van de belangrijkste exportproducten van ons land bewonderd kan worden in talloze soorten en maten. Chinezen, Japanners, Indiërs en andere bevolkingsgroepen komen ieder jaar in de twee maanden dat de tulpen in bloei staan naar ons land voor een bezoekje aan de Keukenhof.

Omdat mooi weer voor mij toch wel een must is voor een bezoek aan al deze kleurrijke tulpen besloot ik er vorig weekend voor te gaan. Op de valreep, want sinds deze week is de Keukenhof helaas alweer gesloten en moet je dus wachten tot volgend jaar. Maar gelukkig, een strakblauwe lucht, felle zon, dik 25 graden, alle ingrediënten waren vorig weekend aanwezig voor een dagje slenteren door de Keukenhof en een fietstocht door de Bollenstreek.

Ik blijf een nachtje bij  mijn zus slapen in Haarlem en veel te vroeg op zondagochtend stap ik, samen met nog 3 bejaarden, in de trein naar Leiden. Aangekomen in Leiden zie ik de gekleurde tulpenbus al staan die me naar de Keukenhof gaat brengen. En ja hoor! De eerste Chinezen zijn ook gespot. Ik verover een plekje bij het raam en staar naar buiten, genietend van het uizicht, dat voor de verandering even verademend anders is dan tijdens mijn busritjes van en naar mijn werk. 😉

Gelukkig ben ik de meeste toeristen voor en zet ik een uur na openingstijd de eerste stappen door de werkelijk prachtige, kleurrijke zee van tulpen en bloemen in alle soorten en maten.

Ik pak mijn camera en klik er op los. Stap voor stap, klik na klik loop ik door de bloemenzee tot ik bij mijn tweede Nederlandse herkenningspunt kom. Natuurlijk, de molen.

Uiteraard, als toerist in eigen land, beklim ik dit symbool van Nederland samen met de eerste stroom toeristen met selfiesticks. Vanaf het balkonnetje van de molen geniet ik van een prachtig uitzicht over bollenvelden in de kleuren rood en roze.

Na het bezoekje aan de molen heb ik zin in koffie. Het is nog rustig en bij het eerste koffietentje in het park bestel ik een cappuccino en een enorm stuk appeltaart, met een bult slagroom 🙂 Zo, even bijkomen van alle kleuren en prikkels!

Met nieuwe energie loop ik verder door het park. Langzaam wordt het drukker en zoals verwacht, wordt het aan het eind van de ochtend echt megadruk. De tourbussen met toeristen zijn geleegd bij de ingang en ik begeef me naar de uitgang.

Via de parkeerplaats loop ik naar de fietsenverhuur. Het is perfect weer voor een fietstocht langs de kleurrijke bollenvelden. Helaas ben ik een beetje laat in het seizoen en zijn de meeste tulpen al gekopt maar gelukkig zijn er nog een aantal velden met tulpen, volop in bloei. Wat een prachtig gezicht! Ik zet mijn fiets aan de kant van de weg en storm de tulpenvelden in voor het maken van foto’s. Wow! Zo mooi, zo kleurrijk, zo vrolijk, zo Nederlands, dat het me verbaasd dat ik dit nooit eerder heb gezien.

Ik vervolg mijn fietstocht door de duinen langs het strand en nog meer tulpenvelden om een paar uur later bezweet en een beetje verbrand, maar voldaan mijn fiets weer in te leveren bij de Keukenhof.

Met mijn camera vol met kleurrijke foto’s stap ik weer in de vrolijke tulpenbus richting Leiden. Niet veel later zit ik in de vertrouwde gele trein en reis ik weer terug naar het noorden. Onderweg kijk ik uit het raam en geniet ik van het uitzicht. Nederland, wat ben je mooi… Laat die zomer maar komen! 🙂