Kasteelcamping Le Brévedent

SANDRA WINK

Soms overnacht je op plekken tijdens je reis die een onvergetelijke indruk achterlaten. Alles klopt: de omgeving, de faciliteiten, de service maar bovenal de gastvrijheid van de eigenaren. Mensen die met veel passie een camping runnen en je het gevoel geven alsof je thuis bent. Je voelt hun enthousiasme en trots omdat ze zo hard hebben gewerkt om er een paradijsje van te maken. En het werkt. Dit is veruit de beste camping waar ik ooit heb overnacht. Het is persoonlijk, servicegericht en er is aan alles gedacht. Welkom op kasteelcamping Le Brévedent in het hart van Normandië.

Waar ligt camping Le Brévedent?

Vanuit Nederland rijd je in slechts 5 tot 8 uren naar deze camping in Normandië. Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, precies tussen Picardië en Bretagne in. Je vindt hier uitgestrekte weilanden, idyllische boerendorpjes en ruige kustlijnen. Wijn en kaasliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het zeeklimaat zorgt voor fris, maar aangenaam weer. Zeker in de zomermaanden tot en met september. Tijdens een roadtrip door Normandië waren we van plan om 3 dagen op camping Le Brévedent te blijven. Uiteindelijk zijn het er 5 geworden maar we hadden absoluut nog langer kunnen blijven. Reden dus om nog een keertje terug te gaan!

Overnachten op Castel Camping Le Brévedent

Het prachtig chateau staat in het middelpunt van de groene omgeving. Er zijn zo’n 60 kampeerplaatsen om uit te kiezen. We zetten onze tent op aan het meertje. Een idyllisch gezicht. De nieuwsgierige kippen komen direct kijken of er nog iets valt te pikken. Het douchegebouw is verwarmd en alles ziet er gewoonweg fantastisch uit, alsof je in een hotel slaapt. Behalve kamperen met je eigen tent of camper kun je hier ook compleet ingerichte safaritenten of stacaravans huren.

Wat is er te doen op Camping Le Brévedent?

In het midden van de camping staat het chateau te pronken. Het chateau is al generaties lang in de familie en ze nodigen je graag uit voor een drankje aan de bar. Wanneer je naar binnen stapt, waan je je direct in de Middeleeuwse tijd. Het is heerlijk om hier ’s avonds spelletjes te spelen en van een lokaal drankje te nippen. Cider en calvados zijn de bekendste, gemaakt van de appels die in deze omgeving in overvloed groeien. Ondertussen vertelt de familie je graag over de omgeving en de camping, je voelt je hier direct thuis. De familie is erg muzikaal en tijdens de zomermaanden spelen ze samen met een band elke zondag voor het chateau.

Er is een kruidenierswinkel en een bakkerij waar je elke dag lokale producten kunt kopen. Iets verder is het restaurant, waar je heerlijk kunt eten of gebruik kunt maken van de wifi. Op je kampeerplek is er namelijk geen bereik en wifi dus je kunt echt even helemaal offline gaan. Mocht je hier met kinderen komen dan kunnen zij zich uitleven op het springkussen, de speeltuin, met de kinderanimatie of in het zwembad.

Wat te doen in de omgeving?

Camping Le Brévedent is de ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in de buurt. Op aanraden van de eigenaar gooi ik alle originele plannen die ik uit de reisgids heb gehaald van tafel. Hij kent de omgeving als geen ander en weet ons de leukste plekken aan te raden. Deze uitstapjes vind je nergens terug in een reisgids, daar houd ik van!

Er zijn talloze wandelingen die je door dit idyllische boerenlandschap kunt maken. Zo kun je een mooie route wandelen langs het platteland om een heerlijk kaasje te kopen bij de lokale boer. Of bezoek een vlooienmarkt in Blanchy Le Chateau. Koop je verse groenten en fruit op de markt in Pont l’Eveque en eet de lekkerste crêpes bij Les Jardins du Pays d’Auge. Haal een fles lokale cider in het pittoreske dorpje Beuvron-en-Auge en vergeet het fotogenieke Honfleur niet, een kleurrijk havendorpje aan zee!

Op Castel Camping du Brévedent staat persoonlijke aandacht, makkelijk contact, rust en ruimte centraal. Niks massaal, dit voelt zó persoonlijk en kleinschalig. Er ontbreekt werkelijk niets aan deze camping. Na 5 dagen gaan we met moeite weg. Hoe kan iets anders dit nog overtreffen?

Benieuwd naar de prijzen en op zoek naar meer informatie?

Ga naar de website van camping Le Brévedent voor alle info over de prijzen en de beschikbaarheid. Kom je in de zomermaanden? Boek dan tijdig je kampeerplekje!