Kamperen in Venetië + tips

SANDRA WINK

Kamperen in Venetië? Kan dat? Jazeker! Heel goed zelfs. Er is zijn talloze campings in de buurt van het beroemde Venetië, de stad van het water.

Het is alleen héél goed zoeken naar een niet-massale camping of compleet family resort. Persoonlijk ben ik fan van de meer lokale en kleinschalige campings. En zo vond ik een pareltje van een camping, op zo’n 30 minuutjes varen van de must-see stad Venetië.

In deze blog geef ik je tips voor Venetië en vertel ik over de geweldige camping die ik absoluut kan aanraden als plek om te overnachten.

Tips voor Venetië

Venetië was eerlijk gezegd geen stad die ik per se wilde bezoeken. Juist omdat de stad bekend staat om de drukte en je struikelt er schijnbaar over de toeristen. Toch besluiten Richard en ik deze stad te bezoeken op een dag in september 2021. Hierbij 5 tips die ik je kan meegeven voor een bezoek met zo weinig mogelijk drukte 😉

1. Bezoek de stad buiten het hoogseizoen

We maken een roadtrip buiten het hoogseizoen en vanwege corona verwachten we geen massa’s (Chinese) toeristen. Deze verwachtingen blijken (deels) niet te kloppen. Oké, geen Chinese toeristen, maar wát een mensen! Je kunt wel merken dat de stad is ingericht voor het toerisme, en ondanks dat het ook nu nog elke dag krioelt van de toeristen, verrast Venetië me ook op sommige vlakken. Het is daarom zeker de moeite waard om deze prachtige en unieke stad voor een dagje te bezoeken. Mocht het lukken, probeer dan echt buiten het hoogseizoen op een doordeweekse dag deze stad te bekijken.

2. Ontsnap aan de drukte op een Rooftop bar

Het is heerlijk om een tijdje te slenteren door de smalle straatjes en uiteraard wil je de toeristische hotspots bekijken. Op een van de talloze bruggetjes kijk je toe hoe de kitscherig aangeklede gondels langzaam door de kanalen glijden. Het lijkt wel een wedstrijd, hoe meer glitters en bekleding, hoe beter de gondel wordt verhuurd. Uiteraard staan de mannetjes achterop te peddelen, gehuld in een rood of blauwwit gestreept shirt en een rieten hoedje op met een lintje. Na veel schuifelen door de straten en tussen de toeristen door snakken we naar rust en ruimte. Rooftop bar Modigliani is dan letterlijk een verademing in het toeristische gedeelte van de stad. Het is even zoeken, want deze bar is eigenlijk een galerij. Via een lift ga je naar de derde verdieping waarna je eerst langs allerlei kunst loopt voordat je het dak bereikt. Het uitzicht vanaf hier is fenomenaal. Een Aperol Spritz en wat hapjes en je kunt de drukte weer aan!

3. Koop een dagpas voor de publieke ferry

Super handig en nodig voor als je ook het minder-toeristische gedeelte van de stad wilt bekijken. Persoonlijk had ik niet verwacht dat Venetië zo groot zou zijn en ik ging er vanuit dat we alles te voet zouden doen. Niks is minder waar! Er valt hier zoveel te ontdekken, en het leukste is om dat te doen vanaf het water. Dus vergeet die dure gondel en kies voor een dagkaart waarmee je onbeperkt af en aan kunt reizen met de publieke ferry!

4. Bezoek de wijk Cannaregio

Aansluitend op de vorige tip, met de publieke ferry ben je al snel in de minder toeristische gedeeltes van de stad. Zo ook in de wijk Cannaregio. Dit is een van de zes Venetiaanse stadsdelen en deze rustige wijk is vooral bekend vanwege de Joodse Ghetto van Venetië. Persoonlijk zag ik weinig Joodse invloeden terug en is het verre van een ghetto 😉 De beste manier om de wijk te ervaren is vooral door er lekker doorheen te dwalen. Ervaar de rust, laat je verrassen door wat er na elke volgende bocht of steeg tevoorschijn komt, en duik de onbekende zijstraatjes in. Hier strijk je neer op een van de vele terrasjes waar je wél alleen maar tussen de Italianen zit.

5. Kampeer op Agricamping Mose

Tot slot, de must-camping om te verblijven. Op slechts 30 minuten varen van het toeristische hart van Venetië. Agricamping Mose is een kleinschalige camping met 40 plekken en ingerichte tenten te huur. Op het centrale plein staat 1 container waar een receptie van is gemaakt, een mini markt met verse groenten en een foodtruck waar plastic stoelen en tafels omheen staan wat het restaurant moet voorstellen. Het strand is slechts een klein kwartiertje lopen waar je ook prima een hele dag kunt vertoeven.

Wanneer je Venetië gaat bezoeken kun je óf 20 minuutjes lopen, óf gratis met het minibusje van de camping naar de haven gebracht worden. Hoewel we ons voornemen om te gaan koken, eindigen we iedere avond bij de gezellige foodtruck met overheerlijke lokale gerechten en een geweldige service. Deze camping is echt een aanrader!