‘Kakkerlakken’

MINKE WINK

Nog maar 3 weekjes stage en dan zit mijn tijd in Chiang Mai er alweer op. Ik ben nu druk bezig met het afronden van mijn taken.

De afgelopen weken heb ik uiteraard naast mijn stage ook weer een aantal tripjes gemaakt.

Pai

Zo ben ik weer naar het schattige plaatsje Pai geweest. Dit keer samen met een ander Nederlands meisje, Milou, dat ik hier heb leren kennen. De rit naar Pai was gelukkig een stuk minder misselijkmakend dan de vorige. ‘s Middags kwamen we aan in Pai en hebben we een leuk guesthouse met mini zwembad gevonden voor de nacht. We hebben die dag niet veel meer gedaan dan een beetje rondhangen bij het zwembad, fruitshake’s drinken en gemasseerd worden. Die avond hebben we een scooter gehuurd en zijn we naar een soort buitenbar geweest waar een groot feest zou zijn, volgens de flyer. Dit viel helaas een beetje tegen en na een paar drankjes besloten we om maar een paar rondjes door het dorp te crossen op onze pas gehuurde roze scooter. Onderweg werden we nog even achterna gezeten door een hysterische zwarte hond en na van deze schrik te zijn bijgekomen besloten we maar weer terug te gaan naar ons guesthouse. Milou wou nietsvermoedend de badkamer van ons kamertje inlopen om haar tanden te poetsen maar deinsde al snel terug omdat er 3 dikke kakkerlakken in de badkamer zaten. Omdat we het guesthouse en onze kamer beide ineens niet zo chill meer vonden gingen we er op de scooter op uit op zoek naar een ander hotel of iets dergelijks. Onbegonnen werk natuurlijk want het was al 12 uur ‘s nachts en alles was dicht. Uiteindelijk zijn we bij de 7-eleven beland en vonden we kakkerlak spray. Eenmaal terug hebben we de kakkerlakken bestreden en zijn we snel gaan slapen met alle lichten aan.

De volgende dag hebben we meteen uitgecheckt en bij een ander hotel weer ingecheckt. De rest van de dag hebben we rondgereden op onze roze scooter in de omgeving van Pai. Onderweg kwamen we nog langs een heel mooi resort met een heerlijk zwembad. Omdat het natuurlijk weer bloedheet was die dag hebben we hier een beetje gerelaxt en gezwommen. Uiteraard waren er geen toeristen te bekennen, vanwege laagseizoen en negatieve reisadviezen naar Thailand, en hadden we het hele zwembad en de omgeving voor onszelf. Onderweg terug naar Pai hebben we nog een stop gemaakt bij een schattig koffietentje met uitzicht over het prachtige landschap. Die avond hebben we gelukkig lekker kunnen slapen in onze kakkerlak vrije kamer!

Avondklok

Hierna begon voor mij weer een nieuwe stageweek en het weekend daarna heb ik een beetje geshopt en gezwommen. Ondertussen was er vanwege de situatie in Bangkok en nu ook in het Noorden van Thailand een avondklok ingesteld en moest ik netjes voor 9 uur thuis zijn.

Ik heb verder niet veel gemerkt van de protesten en rellen in Chiang Mai en het is nu gelukkig alweer wat rustiger in Thailand. In Bangkok is de situatie gelukkig wel weer redelijk onder controle maar ik geloof dat er nog steeds geen positieve reisadviezen naar Thailand uitgaan. Zonde, maar wel begrijpelijk.

Die week erna arriveerde een nieuwe stagiare, Robin, bij Thailand Treks. Ze helpt me nu met de website en het is natuurlijk gezellig!

Myanmar

We hebben het afgelopen weekend een leuk tripje naar het Noorden gemaakt. Omdat ik vanwege mijn visum weer de grens over moest voor een nieuwe stempel besloten we om vrijdagochtend met de bus naar Mae Sai te gaan, het grensplaatsje in het Noorden van Thailand. Hier hebben we overgestoken naar Myanmar en een beetje rondgekeken op de markt om zo weer met een nieuwe stempel terug te kunnen naar Thailand. We zijn doorgereisd naar het Chinese plaatsje Mea Salong waar ik al eerder was geweest. Maar omdat ik de omgeving hier echt prachtig vind wilde ik er graag nog wel een keer heen.

Tha Ton

In dit plaatsje hebben we overnacht en de volgende morgen zijn we doorgereisd naar het plaatsje Tha Ton. Eenmaal aangekomen hebben we een guesthouse gevonden en daarna hebben we genoten van een heerlijke Thaise oliemassage. Hierna hebben we een heuvel beklommen waar wederom prachtige uitzichten te zien waren van Thailand en Myanmar, en natuurlijk stond er bovenaan een mooie tempel. Die avond hebben we nog een aantal biertjes gedronken bij het guesthouse en zijn we gaan slapen.

De volgende ochtend lag er een longtail bootje voor ons klaar die ons over de Mae Kok rivier van Tha Ton naar Chiang Rai zou brengen. Na een 3 uur durende boottocht langs kleine vissersdorpjes, olifanten en mooie omgeving kwamen we aan in Chiang Rai.

Hier hebben we een guesthouse gevonden en daarna zijn we naar een klein hill tribe museum geweest om wat meer kennis op te doen van de verschillende bergstammen die in Thailand leven en de invloed die het toerisme hierop heeft. Die avond hebben we wat gegeten en een beetje rondgehangen op de nacht bazaar van Chiang Rai voor we teruggingen naar ons guesthouse voor de nodige nachtrust.

De De volgende ochtend hebben we de White Temple in Chiang Rai nog even bezocht voordat we de bus terug gepakt hebben naar Chiang Mai, waar het kantoor alweer op ons lag te wachten.