In het land van de Inca’s

MINKE WINK

Het perfecte begin van elke reis door Zuid Amerika. Peru is echt een bijzonder land dat onvergetelijke indrukken achterlaat. In dit land liggen cultuur, traditie en geschiedenis voor het oprapen. Overblijfselen uit de Incatijd zijn de wereldberoemde Incastad Machu Picchu, de Spaans koloniale architectuur in Arequipa en Cusco, en natuurlijk de kleurrijke indianen die hier nog steeds op traditionele wijze leven.

Ook qua natuur kun je in dit land je hart ophalen in het Andesgebergte of op het Titicacameer, het hoogste meer van Zuid Amerika. Peru is echt ontzettend veelzijdig.

Lima

Lima ligt aan de kust en is de hoofdstad van Peru. Het is een chaotische stad en een groot deel van het jaar hangt er een enorme grijze smogwolk boven de stad. Het is een stad van extremen. Je vind hier arme sloppenwijken maar ook hypermoderne business districten. Je houd ervan of je vindt het niks.

Cusco

Cusco is één van de mooiste steden in Zuid-Amerika. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit wanneer je door de straatjes en steegjes van deze prachtige stad slentert. Het is de perfecte stad om een paar dagen te blijven hangen, uit te rusten, te winkelen en te genieten van al het moois wat de stad en de omgeving hebben te bieden.

Vlakbij Cuzco ligt de prachtige heilige vallei van de Inca’s, de Sacred Valley. In deze schitterende omgeving vind je Incaruïnes, kleurrijke markten en kleine, charmante stadjes waar de lokale mensen nog steeds in traditionele kleding lopen.

Machu Picchu

Natuurlijk kun je niet door Peru reizen zonder een bezoekje te brengen aan de verloren Inca-stad, Machu Picchu. Naast de ligging is Machu Picchu zo bijzonder omdat Spaanse veroveraars deze Inca-stad nooit hebben ontdekt en dus ook niet hebben verwoest. De ligging van Machu Picchu is haast nog mystieker dan de Incaruïnes zelf. Ondanks de populariteit van deze verloren Inca-stad is het echt het absolute hoogtepunt van elke reis door Peru.

Arequipa

In de schaduw van twee enorme vulkanen ligt deze schitterende witte stad. Arequipa is zonder twijfel de meest aantrekkelijke stad in Zuid-Peru. Het is hier veel warmer dan in Cuzco en de stad doet een beetje denken aan het Midden-Oosten met zijn vele zandkleurige gebouwen en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Colca Canyon

De omgeving van Arequipa is adembenemend mooi. Hier vind je een schitterend natuurgebied met een honderden kilometers lange kloof. Deze kloof is volgebouwd met terrassen tegen de bergwand die door de Indianen zijn gemaakt. De kloof, of canyon, is vooral bekend om de enorme condors die hier rondvliegen.

Titicaca

Het stadje Puno ligt in het zuiden van Peru, aan de oevers van het Titicaca meer. Het Titicacameer is het hoogstgelegen meer ter wereld en de omgeving is werkelijk prachtig. Puno is de uitvalsbasis voor tripjes naar het Titicacameer.