Historisch Rome

MINKE WINK

Het hart van het oude Romeinse Rijk. Het heerlijke Zuid-Europese klimaat, de overheerlijke keuken en de vele bezienswaardigheden vormen samen de perfecte onderdelen voor een ontdekkingstocht door deze unieke stad. Ik heb het natuurlijk over, la bella Roma, oftewel de Italiaanse hoofdstad Rome.

Een stedentrip naar Rome is een geweldige ervaring met als hoogtepunt een bezoek aan het grootse amfitheater van het Romeinse Rijk, het Colosseum. Na een bezoek aan het Colosseum kun je gelijk doorlopen naar de ruïnes van het Forum Romanum, het politieke en religieuze centrum van Rome in de Oudheid.

Rome is een historische metropool met het indrukwekkende Vaticaanstad, talloze kerken, oude monumenten, idyllische fonteinen, levendige pleinen en een verrukkelijke keuken. Ondanks de enorme bekendheid van Rome als stedentrip is het echt de moeite waard om deze bruisende stad die barst van de cultuur, mode en fijne kookkunst een keer te bezoeken!

Colosseum

Eén van de beroemdste bouwwerken in Rome is het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum. Het was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en het theater staat nog voor het grootste deel overeind. Het is gebouwd voor spelen die werden gefinancierd door de keizer. Het Colosseum is hét symbool van Rome en inmiddels één van de zeven wereldwonderen. Ondanks dat het elk jaar miljoenen toeristen trekt en je wel een tijdje in de rij moet staan is het echt de moeite waard om te bezoeken.

Trevi fontein

Als je volgens de mythe met je rug naar de fontein twee munten met je rechterhand over je linkerschouder in het water gooit, zal je ooit terugkeren naar Rome. Het stikt hier van de toeristen, maar ja waar niet in Rome, die het allemaal uitproberen. Deze barokke fontein ligt aan het prachtige di Trevi plein en is tegen de achterkant van het Poli paleis gebouwd.

Spaanse trappen

Hoe breed kun je een trap maken? Nooit breed genoeg, blijkt wel als je naar de bekende Spaanse trappen gaat. De treden die omhoog klimmen vanaf het di Spagna plein zitten altijd bomvol met mensen, zowel toeristen als Italianen. Het is de perfecte plek voor een korte pauze en om een zelf meegebracht hapje of drankje te nuttigen.

Piazza Navona

Het Navona plein ligt in één van de oudste buurten van Rome en wordt door velen omschreven als het mooiste plein van Rome. Op het plein is het vaak een gekkenhuis. Romeinen, toeristen, schilders, straatartiesten, alles loopt hier door elkaar tussen de fonteinen en terrassen. Het levendige Piazza Navona behoudt ondanks deze drukte absoluut zijn charme.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is het kleinste soevereine staatje ter wereld. Het ligt volledig ingesloten door de stad en mag daarom ook niet in deze top vijf ontbreken. Dit staatje wordt geregeerd door de Paus en hier vind je de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek en het bekende Sixtijnse kapel. De Sint Pieter is het bekendste gebouw van het Vaticaan en wordt door miljoenen mensen uit de hele wereld jaarlijks bezocht. Vanuit de grote koepel van deze kathedraal heb je een schitterend uitzicht over Vaticaanstad en Rome. Ook kun je het wereldberoemde schilderij ‘De creatie van Adam’ van Michelangelo bewonderen in de Sixtijnse Kapel die het hele plafond en een gigantische muur in deze ruimte beslaat. Een stedentrip in Rome is niet compleet zonder een bezoek aan het Vaticaan.