‘Het noorden van Jordanië’

MINKE WINK

De afgelopen 3 dagen hebben we rondgereisd in en om Amman in het noorden van Jordanië.

Amman

We kwamen met de bus vanuit Damascus aan in Amman. We hebben een hotel gezocht ën zijn daarna de stad ingegaan om de ruïnes en het kasteel van de stad te bekijken. Deze lagen op een heuvel zodat je een mooi uitzicht over de stad had.

De volgende dag zijn we naar het westen van Jordanië geweest. We hebben eerst via het plaatsje Madaba de berg Mt Nebo bezocht. Volgens de verhalen uit de bijbel is dit de berg waar Mozes het beloofde land (Jericho) heeft gezien en waar hij is gestorven. Vanaf hier genoten we van ontzettend mooie uitzichten. Jericho, Jeruzalem en Bethlehem waren niet echt goed te zien maar vanaf dit punt konden we de Dode Zee wel zien.

Dode Zee

De rest van de dag hebben we heerlijk (in de schaduw) op het strand gerelaxt en gezwommen in de Dode Zee. Alhoewel, zwemmen lukt niet echt. Elke keer als je probeerde te zwemmen werd je weer naar boven gezogen, dus het was meer drijven. Maar echt een geweldige ervaring! Het water voelde heel anders aan dan andere zeeën en was uiteraard ook ontzettend zout. Echt bizar.

Jerash

De volgende dag zijn we meer naar het Noorden van Jordanië gereisd, naar het plaatsje Jerash waar wederom allemaal ruïnes te zien waren. Vanuit Jerash zijn we doorgereisd naar het plaatje Ajlun waar op de top van een heuvel een kasteeltje stond met opnieuw mooie uitzichten.

Vanaf dit plaatsje zijn we helemaal doorgereisd naar het Noorden van Jordanië naar een uitzichtpunt vanwaar de ‘Sea of Galilee’ in Israël en de ‘Golan Heights’ in Syrië te zien waren. Echt heel mooi! Hier hebben we een tijdje gezeten met een hapje en een drankje genietend van het uitzicht.

Daarna zijn we weer terug gegaan naar ons hotel in Amman. Morgen vertrekken we met bus naar Israël.