‘Gili’s deel 2′

TINEKE WINK

En nu ben ik, sinds vandaag, weer terug op de Gili’s! Java skip ik, omdat ik er veel negatieve verhalen over hoor en voor een ander eiland in Indonesië (Flores bijvoorbeeld), heb ik helaas niet genoeg geld meer. En als ik iets geweldigs heb ontdekt wil ik er nog een keer naartoe – net als Pai in Thailand. Ik ben nu weer in Gili Trawangan, voor mij het perfecte eiland wat alle elementen heeft wat ik leuk vind: mooi strand, lekker eten, veel backpackers die ook alleen reizen & leuke feestjes. Daarna ga ik nog een paar dagen naar Gili Air. En daarna? We zullen zien, maar ik sluit niet uit dat ik de laatste 1,5 week lekker op de Gili’s blijf! Ik heb namelijk wel het gevoel dat ik voor de rest genoeg van Bali en Lombok heb gezien. Achteraf gezien had het ook wel in een maand gekund, maar ik had niet verwacht dat Bali en Lombok zo klein zouden zijn. Bovendien vind ik rustig aan doen ook wel lekker. Hoe langer ik meestal ergens ben, hoe leuker ik het er vind en hoe meer ik me er thuis voel.

Na het rustige Nusa Lembongan en Uluwatu, was het fijn om me weer op sociaal terrein te begeven. Uiteraard ging ik weer naar het Gili Hostel. Ik heb geen idee wat ik over Gili T kan vertellen zonder in herhaling te vallen. Want ook nu ging ik naar het strand, at ik vis op de nightmarket (en een keer nasi goreng), leerde ik leuke mensen kennen en ging ik uit. Wat wel anders was aan dat laatste is de 80’s en 90’s party dat het hostel op vrijdagavond organiseerde. Super leuk, vooral jaren 90 muziek maakt me heel blij, maar wat trek je in godsnaam aan? Je hebt wel vintagewinkels op het eiland, maar ik ging er niet speciaal voor shoppen.. Gelukkig was ik met een felroze sportbh (met topje), groene veren in mn oren en een haarband, toch redelijk geslaagd als 80’s chick.

Gili Air

De vorige keer heb ik hier (door een niet werkende pinautomaat) maar een paar uur kunnen doorbrengen. Veel te kort voor zo’n leuk eiland, dus kwam de extra tijd die ik had goed uit. Ik ben hier vier nachten gebleven en dit eiland vond ik eigenlijk nog leuker dan Gili T. Klinkt misschien gek omdat ik zo vol lof ben over Gili T, maar dat komt vooral door de backpackerssfeer en de nightmarket. Dat heeft Gili Air niet, maar het eiland is wel mooier, rustiger en sfeervoller. Je wordt er niet steeds omver gereden door paard en wagens en de locals roepen niet constant naar je. Dat laatste is vooral heel irritant als je een kater hebt, of met een zware backpack loopt. Dan wil ik gewoon onzichtbaar zijn, haha.

Movies on the beach

In the beachclub bar draaiden ze elke avond twee films op het strand. Om half 7 begon de eerste. Hier kon je bij een minimale besteding van 50.000 (iets meer dan 3 euro) op een ligstoel neerploffen en genieten van een film. Lekker in de buitenlucht, met het geruis van de zee op de achtergrond… Echt de allerbeste filmspot van de reis tot nu toe. Mijn favoriet? Wolf of wallstreet. Deze film is goed! Leonardo Dicaprio is briljant in deze film.

Luxe

Ook al doe ik redelijk zuinig (vind ik zelf) toch ben ik het type backpacker die zich graag zo nu en dan laat onderdompelen in luxe wat accommodatie betreft. Nu is luxe natuurlijk een breed begrip. Want wat is luxe? Een loft als hotelkamer met mini-bar, panoramisch uitzicht, bubbelbad en jacuzzi? Of gewoon een prive-kamer met airco, warm water en tweepersoonsbed? Dat laatste is voor mij al luxe. Sommige dorms zijn namelijk niet echt bevordelijk voor de nachtrust. In een slecht geventileerde dorm heb ik altijd hetzelfde slaappatroon. Woelen, zweten, woelen, nog meer zweten, nog meer woelen. Tot het op een gegeven moment iets koeler begint te worden, het woelen stopt en ik eindelijk goed kan slapen. De volgende dag word ik dan weer vroeg wakker met plakkerig haar en een muf ruikend kussen door opgedroogd zweet. Nee, dan liever die airco dorm/kamer! Maar die stikhete kamers zijn wel super goedkoop en het is fijn dat ik zo wat meer over houd voor eten, drinken en andere dingen. In Gili Air sliep ik twee nachten in een hostel en twee nachten in een eigen kamer. ik vond er een hele fijne bungalow met een heerlijk groot bed en airco voor een zacht prijsje. Wat heb ik goed geslapen daar…

Over twee nachten vlieg ik naar Jakarta, ik kom daar rond middernacht aan en ik vlieg de volgende middag naar Bangkok. Kom maar op met de fruitshakes, massages, bookshop met Nederlandse tijdschriften en streetfood! Dan blijf ik daar tot dinsdag en ga dan een weekje naar Koh Chang, een eiland niet ver van Bangkok vandaan. En tja, na die week wordt het tijd om dit fijne leventje vaarwel te zeggen… Ik heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant heb ik echt wel zin om terug te gaan, maar aan de andere kant ga ik dit leven ook enorm missen. Kan me geen leven zonder stress, zon, strand en slippers meer voorstellen!