Fietsen in Vancouver

SANDRA WINK

Vancouver is leuk! Een moderne stad met een relaxte sfeer en de gezelligheid van een studentenstad. Mocht je een rondreis door het westen van Canada maken, dan is de kans groot dat je in Vancouver begint. Zelf bezocht ik deze stad als citytrip vanuit het dorpje Abbotsford, waar ik een zomer werkte op een boerderij en bij vrienden logeerde. Ik had toen alleen het plattelandsleven van British Colombia gezien en was blij verrast over deze mooie en moderne stad!

Vancouver ligt in het uiterste zuidwesten van Canada. De grote, groene vlek op de kaart van Vancouver is het grote Stanley Park, een populaire plek om samen te komen en een vrije middag door te brengen. Vancouver kent strenge en lange winters waardoor iedereen tijdens een zomerse dag op z’n Hollands direct naar buiten vliegt om een zonnestraal mee te pakken. Gezinnen, stelletjes, studenten en scholieren komen hier samen om te kletsen, sporten, eten of gewoon te relaxen. Tijdens een heerlijke zomerse dag is het heel fijn om te gaan fietsen in het gigantische Stanley Park. Zo ontvlucht je even de drukte van de stad en kom je onderweg genoeg bezienswaardigheden tegen!

Het leukste is om met een beachcruiser langs het water te fietsen. Deze kun je op veel plekken in en rondom Stanley Park huren. Ook krijg je er een hippe (ahum) helm bij, die hier verplicht is. Voor een halve dag betaal je ongeveer 35 dollar voor twee fietsen.

De route begint bij de haven waar de kleine watervliegtuigjes continue opstijgen en dalen, een heel leuk gezicht!

Je volgt vervolgens de Seawall, een wandel- en fietspad dat langs het water loopt. Deze route is ongeveer 9 kilometer lang en onderweg kijk je uit over Coal Harbour en de skyline van Vancouver.


Al snel spot je een groepje kleurrijke totempalen die staan te pronken in de groene omgeving. Het zijn dan niet de echte totempalen, die in het museum te vinden zijn, de kleuren en details zijn er niet minder mooi om!

Je ‘cruiset’ verder op de fiets langs het water en komt een gigantische brug á la Gate brug in San Fransisco tegen. Hier kun je niet omheen, deze Lions Gate Bridge is 111 meter hoog en bijna 2 kilometer lang. De verbinding van het centrum van Vancouver met het westen en noorden van de stad.

Terwijl je verder fietst is rechts van je een groene wereld aan bomen, planten en speelvelden. Hier en daar spot je een typische totempaal die met zijn felle kleuren afsteekt tegen het groene gras.

Bepaal zelf of je nog verder door of om het park wilt fietsen, of plof neer op het gras of het zand en rust uit van de heerlijke tocht door het park.

Mocht je dus in Vancouver zijn dan kun je vrijwel niet om dit park heen, het visitekaartje van de stad. Dus klim op die fiets en cross door het gezellige Stanley Park en proef de sfeer van het Canadese stadsleven!