‘Even de grens over’

MINKE WINK

De tijd vliegt hier in Thailand. En er zijn eigenlijk zoveel dingen die ik tijdens mijn stage kan doen waardoor ik niet eens weet of ik alles wel af kan maken. Stage bevalt nog prima maar het begint voor mij nu wel tijd te worden om te gaan reizen. Mijn reiskriebels beginnen te borrelen in mijn buik.

Omdat ik hier alweer meer dan 3 maanden zit werd het tijd om mijn visum te verlengen.

Mae Sai

Omdat Noreen ook haar visum moest verlengen voor haar laatste week in Chiang Mai besloten we nog een weekendje weg te gaan. We vertrokken met de bus naar het grensplaatsje Mae Sai. Na een 9 uur durende busrit kwamen we hier aan. We zijn een stukje Birma in geweest en hebben daar een aparte tempel en pagoda bezocht. Na een uurtje besloten we weer terug te keren naar Thailand waar we dus ook weer een nieuwe stempel kregen.

Mae Salong

De volgende dag hebben we de bus gepakt naar het koelere plaatsje Mae Salong, ergens midden in de bergen. Alleen de rit ernaartoe was al adembenemend. In de middag kwamen we aan in dit plaatsje met zijn Chinese invloeden. Overal zijn theeplantages te vinden en het eerste wat we kregen toen we eenmaal bij het guesthouse aankwamen was uiteraard een kopje, Oolong, thee. In Mae Salong wonen veel mensen die uit China gevlucht zijn en zich hier gesetteld hebben.

We zijn de volgende ochtend 721 tredes opgeklommen om een kijkje te nemen bij een tempel op een berg met uitzicht over het dorpje. Het was een hele klim met een 38 graden zon die op je hoofd brandt maar het was het waard. Zowel de tempel als de uitzichten waren prachtig om te zien. De terugweg ging gelukkig een stuk sneller. Eenmaal beneden hebben we de bus gepakt naar Chiang Rai.

Chiang Rai

Eenmaal in Chiang Rai aangekomen zijn we de zogeheten Black Temple gaan bekijken. De indrukwekkende White Temple hadden we de eerste keer in Chiang Rai al bekeken en toen we er later achter kwamen dat er ook een Black Temple was konden we die natuurlijk niet missen. Hierna hebben we wat gegeten en zijn we met de bus terug gegaan naar Chiang Mai.

Koninginnedag

Natuurlijk is Koninginnedag mij niet ontgaan. Ik had gehoord dat er een oranje feest met spijkerpoepen en koekhappen was in een bar in Chiang Mai en hier wilde ik natuurlijk bij zijn. Ik ben samen met 3 andere Nederlandse meiden, gekleed in oranje, naar deze bar gegaan om Koninginnedag te vieren.

De laatste weekenden heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan, behalve veel verkoeling zoeken bij het zwembad en in het winkelcentrum. Het is hier nog steeds zo’n 40 tot 42 graden. Heel erg warm dus.