‘Eerste weekje in Chiang Mai’

MINKE WINK

Na een weekje Chiang Mai ben ik alweer helemaal gesetteld hier. Stage bevalt ontzettend goed en mijn nieuwe kamer en de stad ook. Ik ben al begonnen met mijn onderzoek voor het bedrijf en verder hou ik me eerst nog voornamelijk bezig met het verbeteren van de website. Daarnaast ga ik af en toe mee op tours om ter plekke foto’s te kunnen maken voor de website.

Ik heb veel gezien en gedaan in de eerste week. Vorige week zaterdag ben ik met de gids Koo en een klein groepje Nederlanders naar een beroemde tempel in Chiang Mai geweest. Die middag heb ik samen met 2 andere collega’s een kamer gezocht voor mijn verdere verblijf hier.

Fietstour

Vorige week zondag was mijn vrije dag en die heb ik besteed aan uitslapen, verhuizen en verder een beetje rondgekeken op een grote markt die hier elke zondag plaatsvindt. Maandag had ik een fietstour met dezelfde gids, Koo, en een Nederlands stel. We zagen een heel ander gedeelte van Chiang Mai. We fietsten echt door het plattelandsleven, tussen de rijstvelden. Echt mooi om te zien. We hebben aan het eind van de rit ook nog een Thais basisschooltje bezocht wat ook erg leuk was om te zien.

Omdat de eigenaar pas eind vorige week aanwezig zou zijn in het bedrijf ben ik alvast begonnen met mijn afstudeeronderzoek. Hier heb ik de rest van de week aan gewerkt.

Afgelopen vrijdag heb ik dan eindelijk de eigenaar van het bedrijf ontmoet en hij was gelukkig erg enthousiast over mijn ideeën en verwachtingen. Na het werk heb ik samen met mijn collega’s en de vrouw van de eigenaar het weekend ingeluid met een drankje in een gezellig Frans café.

Dit weekend had ik natuurlijk vrij en zaterdag heb lekker de hele dag bij een zwembad gerelaxt. ’s Avonds heb ik samen met een ander Nederlands meisje die voor 3 maanden in Chiang Mai is om te werken heerlijk gegeten bij de Italiaan en zijn we daarna, met nog een paar andere reizigers, een aantal barretjes bij langs gegaan.

Bloemenfestival

Vandaag heb ik even een kijkje genomen bij het bloemenfestival dat elk jaar plaatsvind in Chiang Mai. Ik heb de bloemenparade helaas gemist maar in een park in de buurt was vanalles te zien en te doen en de praalwagens stonden hier ook. Daarna ben ik toch maar weer naar het zwembad gegaan om nog een beetje te relaxen en te genieten van de zon.