Een paar dagen in Singapore

MINKE WINK

De stadsstaat Singapore is het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost Azië. Het is een grote stad die vooral bekend staat als het paradijs voor shopaholics. Overal vind je enorme winkelcentra en verschillende markten. Daarnaast zijn er in Singapore veel verschillende culturele wijken als Little India, Chinatown en Little Arabic Town.

Het is ook bewonderenswaardig hoe ontzettend schoon de stad is! Kauwgom mag bijvoorbeeld niet verkocht en gegeten worden in Singapore. In het openbaar vervoer mag niet gegeten en gedronken worden en sigarettenpeuken mogen niet uitgedrukt worden op straat. Je wordt gestraft met ontzettend hoge boetes mocht de politie je betrappen op een van bovengenoemde activiteiten. Onvoorstelbaar.

Als je een paar dagen in Singapore bent en van shoppen houdt is een shopsessie op Orchid Road een must-do. Orchid Road is een straat met letterlijk tientallen winkelcentra naast elkaar.

Daarnaast is een bezoekje aan de dierentuin van Singapore ook zeker de moeite waard. Met een metro dagpas hop je trouwens van wijk naar wijk en zie je meer van de stad. Van het ultramoderne Marina Bay, naar Little India, naar Chinatown en eindigend in de Sultan moskee van het Arabische gedeelte van de stad. Erg bijzonder om zoveel verschillende culturen in wijken te bezoeken in één dag!

Een bezoekje aan Sentosa Island in het zuiden van Singapore kun je overslaan. Afgezien van de rit in de kabelbaan die mooie uitzichten bied over de stad is hier verder niks te beleven. Het is eigenlijk gewoon een groot attractiepark met veel te dure attracties, resorts en nep strand. Vrij doelloos.