Een klein stukje Argentinië

MINKE WINK

Het grootste Spaanstalige land in Zuid Amerika heeft echt voor iedereen wat te bieden, van bruisende steden tot prachtige natuurgebieden.

Argentinië is echt prachtig en veel te groot voor alleen een vakantie van een paar weken. Het land is ongeveer zo groot als de helft van Europa en als je alle hoogtepunten wilt zien zal je enorme afstanden af moeten leggen.

Desondanks zal een reis naar Argentinië, al is het maar naar een deel van dit land, altijd een onvergetelijke ervaring zijn. De natuur is zo eindeloos en variërend en een stad als Buenos Aires zo uniek en bruisend, je raakt hier echt niet uitgekeken.

Het ruige Andesgebergte wordt afgewisseld met tropische bossen met watervallen en koloniale steden. Argentinië is met zijn diverse landschappen en bezienswaardigheden echt een fantastische reisbestemming.

Quebrada de Humahuaca

Wanneer je op doorreis bent vanuit Bolivia naar de stad Salta in het noorden van Argentinië mag je het prachtige, uitgestrekte berggebied van Quebrada de Humahuaca absoluut niet overslaan.

De kilometers schilderachtige oranje en rood gekleurde bergen in dit gebied zijn echt de moeite waard voor een paar stops in plaats van dat je er in één dag doorheen reist. Quebrada de Humahuaca is nog niet erg toeristisch en de gekleurde valleien zijn echt verbazingwekkend mooi. Op de route liggen meerdere rustige bergdorpjes waar je kunt overnachten in schattige kleinschalige pensions of hostels. Neem een paar dagen de tijd in dit prachtige, rustige en toeristloze gebied voordat je verder reist naar het levendige Salta.

Salta

Deze stad in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet me een beetje denken aan steden in Andalusië, alleen is het hier wel wat kouder. De stad zelf is niet heel erg bijzonder maar wel dé uitvalsbasis voor trips naar andere plekken en bezienswaardigheden in Argentinië zoals de Quebrada de Humahuaca.

Watervallen van Iguazú

De Iguazú watervallen zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld en vormen de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië. Rond de watervallen ligt het nationaal park Iguazú dat bestaat uit subtropisch regenwoud. De Brazilianen zeggen: ‘Argentinië heeft de watervallen maar wij hebben het uitzicht’. En ze hebben gelijk. De meeste watervallen bevinden zich in Argentinië, wat je de mogelijkheid geeft om heel dichtbij te komen, maar de uitzichten vanaf Brazilië zijn werkelijk adembenemend. Bekijk de watervallen dus absoluut van twee kanten. Beide kanten zorgen namelijk voor een compleet andere belevenis van de immense watermassa. Van de bijna driehonderd watervallen, verspreid over drie kilometer, is de U-vormige Garganta del Diablo of Duivelskeel de indrukwekkendste. Vanaf dit punt, waar het water zich van meerdere kanten in de diepte stort, heb je het mooiste uitzicht.

Buenos Aires

De hoofdstad van Argentinië is tot nu toe mijn favoriete stad in Zuid-Amerika. Buenos Aires is een ontzettend kleurrijke en levendige stad met vriendelijke inwoners. Ik voelde me vanaf de eerste dag ontzettend welkom in deze stad en heb me er nooit onveilig gevoeld. Er is zoveel te doen en te zien, van de kleurrijke wijk Boca, tot de vele parken, de Argentijnse keuken en het bijwonen van een voetbalwedstrijd, een culturele ervaring op zich! Ook het uitgaansleven en het contact met de locals maken van een paar dagen Buenos Aires een unieke reiservaring.