‘Drukke week’

MINKE WINK

Ik heb een drukke week gehad. Veel geregel, veel gezien en veel gefeest. Vandaag ben ik even aan het bijkomen van mijn week en ik zal vanavond een poging doen tot huiswerk maken. Dat moet helaas ook gebeuren.

We hebben nu onze tweede lesweek gehad. Alle vakken zijn nu definitief. Ik heb dinsdag tot en met donderdag les. Minpuntje is wel dat ik deze dagen ook van half 5 tot half 8 courses heb. Dat is wel even wennen.

Deze week hebben we elke avond wel gezellig met een groepje buitenlandse studenten gegeten op de campus. De ene keer koken we pasta, de andere keer koken we rijst met groenten en soms als we lui zijn worden er Pides (Turkse pizza’s) en pizza’s besteld.

Op dinsdag was er een studentenfeest op de campus. Met een kudde studenten zijn we daar uiteraard wezen kijken. Het was echt heel erg gezellig! Het deed me een beetje denken aan een schoolfeest met schoolband enzo.

Verblijfsvergunning

Op vrijdagochtend moesten we onze vrije ochtend opofferen om naar het Turkse politiebureau te gaan voor een verblijfsvergunning. Die moet je verplicht hebben wanneer je studeert in Turkije. Met 2 uurtjes slaap achter de kiezen vertrokken we om 6 uur ‘s ochtends van de campus. Uiteindelijk moesten we er 3 tot 4 uur wachten en moeten we ook nog een keer terugkomen om de verblijfsvergunning op te halen. Gelukkig hoeven we dan niet meer zo vroeg want dan hoeven we niet in de rij te staan. Eenmaal terug op de campus ben ik in mijn bed gaan liggen en voor ‘dinner’ ben ik er niet meer uit gekomen.

Üskudar

In het weekend zijn Linda en ik op zaterdag samen met een student uit Duitsland en zijn kamergenoten de stad in geweest. We besloten een beetje rond te kijken in de Aziatische kant van de stad. We hebben deze dag echt uren en uren gelopen en rondgekeken. Istanbul is zon indrukwekkende stad. Je kunt er wel 30 marathons lopen en nog niet verveeld raken.

Boat Party

Voor de avond stond er een Boat Party op de Bosphorus gepland. Om half 11 ‘s avonds werden we opgepikt door de partyboot en om een uur of 3 werden we weer netjes afgezet. Er waren veel buitenlandse studenten, ook van andere universiteiten in Istanbul. Het was echt een geslaagd feestje!