De schatten van Guatemala

MINKE WINK

Wat een kleurrijk land! Guatemala is absoluut één van de leukste landen in Midden Amerika. In dit land maak je kennis met de oude Mayacultuur, slenter je door schilderachtige koloniale stadjes en geniet je van het afwisselende landschap en de vriendelijke bevolking met zijn kleurrijke, traditionele klederdracht. Guatemala is echt een fascinerende bestemming.

De mystieke ruïnes van de Maya tempels en piramides zijn absolute must-sees. Vooral de prachtige Maya tempels van Tikal, diep in de jungle, zijn echt bijzonder om te zien.

Naast de overblijfselen van de Maya cultuur vind je in Guatemala veel spectaculaire vulkanen, pittoreske kleine dorpjes als Flores en de dorpjes rondom het meer van Atitlán, en natuurlijk de prachtige koloniale stad Antigua. De natuurlijke bronnen van Semuc Champey worden door velen beschouwd als één van de mooiste plekken in Guatemala.

Kortom, er is genoeg te zien in dit land!

Flores en Tikal

Het kleine stadje Flores ligt op een eiland in het meer van Peten en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de indrukwekkende Maya ruïnes van Tikal. Deze wereldberoemde Maya piramides liggen verscholen in de jungle die wordt bewoond door talloze zeldzame vogels, toekans en apen.

Semuc Champey

Semuc Champey wordt met zijn grotten en watervallen door velen gezien als de mooiste plek in Guatemala. Het is de ideale plek om te relaxen en af te koelen door de natuurlijke poeltjes met koel bergwater. Echt een prachtige plek! Vanuit het kleine dorpje Lanquin zijn de natuurlijke, sprookjesachtige waterbronnen van Semuc Champey makkelijk te bereiken met een tour.

Meer van Atitlán

In Guatemala ligt een schitterend meer dat omringd wordt door hoge vulkanen en prachtige uitzichtpunten. Weer zo’n hoogtepunt van elke reis door Guatemala. Aan het meer liggen meerdere piepkleine dorpjes die je kunt bezoeken met een watertaxi over het meer. Je kunt dus prima in één van deze dorpjes overnachten en het als uitvalsbasis gebruiken om de andere dorpjes aan het meer te bezoeken.

Chichicastenango

Chichicastenango is een stad met een hele lange naam waar iedere donderdag en zondag ontelbaar veel Maya’s uit alle windstreken naartoe komen voor de kleurrijke Indianenmarkt. De markt in Chichicastenango is één van de mooiste markten in Midden-Amerika.

Antigua

Vlakbij Guatemala-City ligt Antigua, een koloniale stad in een diep dal dat wordt omringd door drie belangrijke vulkanen. Antigua is echt een geweldig stadje met heel veel oude koloniale gebouwen, kerken, gekleurde huisjes en kinderkopstraatjes. Veel vrouwen lopen hier in traditionele kleding en overal vind je dezelfde kleurrijke souvenirs en schattige koffietentjes en restaurants.

Vanaf het uitzichtpunt Cerro de la Cruz, net buiten het centrum, heb je werkelijk een geweldig uitzicht over Antigua en de drie omliggende vulkanen.